fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Aan mijn 10 jaar jongere ik

Wat zou ik tegen mezelf zeggen als ik 10 jaar terug in de tijd kon gaan? Wat weet ik nu wat ik toen niet wist en welke lessen heb ik inmiddels geleerd? Bij deze een brief aan mijn 10 jaar jongere ik.

Lieve Clau,

Je bent nu 24 jaar oud en je vindt jezelf heel wat. Dat hoort misschien een beetje bij de leeftijd, maar daarnaast heb je je zaakjes prima voor elkaar! Je hebt een goede baan op het hoofdkantoor van Nike waar je veel leert en veel op reis mag. Dit jaar leer je een grote liefde kennen en koop je helemaal zelf je eerste koophuis! You rock girl!

Liefde

De liefde, tja wat zal ik daarover zeggen. Je stort je overal in en volgt je gevoel. Over 10 jaar doe je dat nog steeds gelukkig. Het eindigt niet altijd goed, maar ook daar leer je van. Heb nooit ergens spijt van, want iedere ervaring en iedere liefde is een les waarin je steeds meer over jezelf leert en wat je nu echt belangrijk vind. Je zult gekwetst worden, maar dat hoort bij het leven. Ook betekent dit dat je de komende 10 jaar nog een paar keer stapel verliefd mag worden! Goed nieuws lijkt mij! Nee, de jongen die je dit jaar leert kennen is dus niet je allergrootste liefde, maar jullie blijven wel het grootste deel van de komende 10 jaar samen en je zal veel inzichten krijgen over jezelf.

Werk

Je hebt een onwijs toffe baan, maar er komt een punt dat je overmoedig wordt en denkt dat je het allemaal wel weet. Achteraf realiseer je je meer hoeveel je eigenlijk hebt geleerd hier, hoeveel landen je hierdoor gezien hebt en hoeveel je gegroeid bent. Je bent gewoon eigenwijs en dat hoort ook bij je. Nu zal je het misschien niet verwachten, maar er schuilt een ondernemer in je. Ja, echt! Zo ééntje die iedere avond achter haar laptop kruipt om iets moois neer te zetten en te doen wat ze het liefste doet. Je eerste eigen bedrijf, sorry dat wordt echt een aanfluiting, maar ook hiervan leer je veel, dus dat geeft niks! Zolang je doet wat je het allerleukste vind en zo perfectionistisch blijft als je nu bent, dan kun je alles bereiken wat je wilt. Geloof meer in jezelf!

Persoonlijk

Je hebt niemand nodig en bent totaal onafhankelijk. Je koopt zelf wel een huis, regelt alle financiën, spaart goed en zorgt ervoor dat alles door blijft draaien. We weten allemaal dat je het wel zelf kan, maar wees niet zo koppig en geef ook soms wat dingen uit handen! Dat is geen falen, maar samen doen. Je hoeft niet in je eentje de wereld te redden en legt een veel te grote druk op jezelf. Dat in combinatie met je perfectionisme is geen goede graadmeter voor je stress-levels, maar ook daarin zul je jezelf ontwikkelen. Dit kost tijd, want over 10 jaar is dit nog een zwak punt, maar je komt er wel. Wees niet zo streng voor jezelf en neem meer tijd om te chillen, dan maak je het leven een stuk gemakkelijker voor jezelf.

Kinderen

Je hebt het voorrecht om in de komende 10 jaar een prachtige gezonde zoon op de wereld te zetten, waardoor je kijk op het leven compleet veranderd. De mooiste, meest leerzame en liefdevolle ervaring, die je leert dat je veel meer kunt dan je denkt. Het is niet altijd makkelijk, maar als je dat snoetje ziet, dan is niets meer belangrijk.

Maak je niet druk, keep up the good work en blijf dichtbij jezelf. Dan komt alles goed.