fbpx
Menu
Houten speelgoed / Kind zijn

9 x duurzame Sint tips!

De decembermaand komt er weer aan! Dat betekent voor de kinderen: cadeautjes en voor de ouders keuzestress! Wat geven we dit jaar nu weer en wat kunnen we geven wat duurzaam en verantwoord is? Welk speelgoed geeft iets extra’s mee aan de wereld en onze kinderen? Deze 9 duurzame Sint tips, maken het uitkiezen voor jullie hopelijk wat makkelijker én bewuster!

duurzame sint tips

Sinterklaas!

De goedheiligman en zijn pieten zijn weer in het land, dus dat betekent dat alle kindjes van Nederland super goed luisteren en gespannen zijn of er een kado in hun schoentje zit. Nu ik zelf moeder ben vind ik het nog leuker dan toen ik kind was. Dat blije koppie is onbetaalbaar! Aan de andere kant ben ik ook realistisch: mijn kind heeft echt niet nog meer speelgoed nodig. Daarom vind ik het belangrijk om hierin bewuste keuzes te maken. Ik wil hem iets geven waar hij lang iets aan heeft, iets waar hij iets van leert én het liefst ook nog iets van een merk wat nadenkt over onze toekomst en het milieu!

duurzame sint tips

9 x Duurzame Sint tips

Tegenwoordig is het helemaal niet meer zo lastig om speelgoed te vinden wat aan deze eisen voldoet. Jelle en Florrie, van de nieuwe webshop Reiger en de Raaf, zochten voor ons de mooiste, meest duurzame, antroposofische en bewuste merken en producten bij elkaar! Zo kunnen we onze kindjes wel verwennen (dat doen ouders nu eenmaal), maar wel op een manier waar we achter staan. Deze Sint heeft daar wel oren naar! Daar gaan we…

 1. Mokulock houten bouwstenen

  Resthout weggooien? No way! Het Japanse Mokulock maakt hier houten bouwstenen van, precies zoals Lego! Het kan gecombineerd worden met standaard Lego en in het productieproces wordt er geen gebruik gemaakt van schadelijke stoffen of chemicaliën. Daarnaast ziet het er natuurlijk ontzettend mooi uit… Er zijn verschillende sets verkrijgbaar, zodat je de verzameling oneindig kunt aanvullen. Goed voor de motoriek, het ruimtelijk inzicht en het gebruik van de fantasie!

  Mokuluck sets zijn verkrijgbaar vanaf €22,95 voor een set van 24 stuks.

  duurzame sint tips

 2. Bijten en badderen met Oil and Carol

  Voor de allerkleinsten lijkt het misschien moeilijk om iets te kopen. Oil and Carol heeft prachtige producten van 100% rubber, afkomstig van de Hevea boom. Dit betekent het ideale speelgoed om op te knagen en sabbelen en perfect entertainment voor in bad! Ga je voor een origami boot of een halve avocado? Of is een gepelde banaan of een paddenstoel meer jouw ding? Wist je dat een deel van ieder verkocht product naar een schoolproject gaat in India? Nice!

  Oil and Carol babyspeelgoed vind je vanaf €13,95 in de webshop.

  duurzame sint tips

 3. Puzzelen maar!

  Puzzelen stimuleert de waarneming en helpt bij het leren sorteren en ordenen. Daarnaast is het ook nog super leuk om te doen, dus een ideaal kado! Simply for Kids is een Nederlands merk wat speelgoed van vroeger nieuw én duurzaam leven in wil blazen! Ze werken met hout en één van de producten zijn prachtige tijdloze houten puzzels met een prachtig design! Mudpuppy heeft ook te gekke ontwerpen, zoals zoekpuzzels én puzzels met glow in the dark! Zij werken met gerecycelde materialen, dus dat betekent verantwoord spelen en leren!

  Puzzels vind je bij Reiger en de Raaf vanaf €8,50.duurzame sint tips

 4. Knuffelen met Noah’s friends

  Deze schattige vriendjes komen uit de koker van Maileg, die je misschien wel kent van de muisjes met luciferdoosjes als bedjes. Ze stimuleren de verbeelding van het kind en alles kan en mag. Taart bakken en opeten met de aap, een balletvoorstelling dansen met de leeuw of  ga op zoek naar draken met de neushoorn.

  Knuffels van Maileg zijn verkrijgbaar vanaf €14,95.duurzame sint tips

 5. Lezen in de mooiste boeken!

  Wij zijn hier thuis gek op boeken! Voor de kindjes hebben we drie planken vol en daar blijven boeken bijkomen. Gelukkig is lezen leerzaam, dus dat is mijn excuus als ik weer met nieuwe kinderboeken thuis kom. Boeken met mooie illustraties en een goed verhaal, daar heb je nooit genoeg van! Zie hier enkele toffe voorbeelden.

  Boeken vind je bij Reiger en de Raaf vanaf €5,99.

  duurzame sint tips

 6. Iets voor de speelhoek of kinderkamer van OYOY

  Online zie ik vaak pareltjes van kinderkamers voorbij komen. De ene nog mooier dam de ander. Het is natuurlijk ook een feest om een baby- of kinderkamer te mogen inrichten! Een tof kleed, waarop je tegelijkertijd kunt spelen met je auto’s en poppetjes is natuurlijk extra leuk!

  OYOY interieur items scoor je vanaf €34,95.

  duurzame sint tips

 7. Raduga Grez met zijn handgemaakte houten speelgoed, geïnspireerd op onze leefomgeving

  Ben je gek op het houten speelgoed van Grimm’s, dan moet je Raduga Grez ook kennen! Dit Russische familiebedrijf gebruikt hout als hoofdmateriaal en verf op waterbasis, dus veilig in de mondjes van de kleinsten. Regenboog- of bergstapelaars, auto’s of dieren op wieltjes, mini poppetjes en blokken, alles kan onderling gecombineerd worden om een eigen wereld te creëeren. Vrij spel met veel fantasie!

  De houten items van dit mooie merk vind je in de webshop vanaf €12,95.

  duurzame sint tips

 8. Leren wordt leuk met Small Foot

  Leren makkelijker en leuker maken, dat willen we allemaal! Deze artikelen helpen je goed op weg en maken zaken als rekenen een stuk visueler! Ideaal voor degene die visueel is ingesteld óf voor kids die moeite hebben met bijvoorbeeld breuken.

  De leerzame houten producten van Small Foot starten vanaf €9,95.

  duurzame sint tips

 9. Organisch kleien doe je met Ailefo

  Lekker met je handen bezig zijn en iets creëeren, dat doe je natuurlijk met klei. Deze speelklei van Ailefo is organisch en extra zacht! Speciaal voor de kleinste handjes! Doordat de klei gemaakt is van natuurlijke producten, is het geen ramp als er per ongeluk een klein stukje in een mondje verdwijnt…

  De sets organische klei heb je in twee formaten van 5 kleuren en starten vanaf €19,95.

  duurzame sint tips

Voldoende duurzame Sint tips lijkt mij zo! Welk product of merk zou jij graag in de zak voor de kids terugvinden op pakjesavond?

Meer kids kado inspiratie vind je op de blog!