fbpx
Menu
Babykamer - Kinderkamer / Thuis zijn

5 x Sportieve kinderkamer inspiratie

Heb jij ook zo’n actief kind thuis rondlopen? Ééntje die zijn ‘ei kwijt moet’ en dagelijks de nodige beweging nodig heeft? Die helemaal in zijn of haar element is buiten in het bos, waar er gerend kan worden achter een bal aan of geklommen kan worden in de hoogste bomen? Dan is deze sportieve kinderkamer inspiratie écht iets voor jou!

Actieve kinderen = beweging!

Mijn Otis valt dus echt onder de hierboven beschreven categorie. Een sportief kind, wat graag zoveel mogelijk beweegt. Voetballen en keepen in de pauzes op school, zwemmen, judo lessen, fietsen, klimmen in het bos, rennen wie er het eerste is en kijk eens wat ik kan, compleet met dance moves… Otis is een druktemaker en kom het meste tot zijn recht als jij genoeg beweging heeft gehad op een dag. Nu maakt hem het niet uit dat het regent, want hij gaat gerust in de tuin oefenen met schieten en hooghouden, maar ik zie het niet altijd zitten om dan de deur uit te gaan om de kinderen uit te laten…

Sportieve kinderkamer inspiratie

Ik ging dus even op onderzoek uit en kwam super coole ideeën tegen voor op de kinderkamer, die niet eens altijd ontzettend veel ruimte innemen, maar waarbij een actief kind dus ook binnenshuis even lekker bezig kan zijn! Bring it on met die sportieve kinderkamer inspiratie!

1.Wandrek

Zo’n wandrek is natuurlijk ideaal, want iedereen heeft wel een vrij stuk muur én het neemt niet veel ruimte in. Je kunt het zelfs achter en boven een bed langsmaken! Tof dat ze bij deze variant ook nog touwen, ringen en een extra touw-klimgedeelte hebben ingebouwd!

jongenskamerwoodbro-ru.livemaster

2.Los klimrek

Dit toffe klimrek of framewerk van hout is multifunctioneel. Ten eerste is het decoratief, omdat je er spullen aan kunt hangen. Ook is het een soort afscheiding van een gedeelte van de kamer, bijvoorbeeld bij het bed. Maar je kunt er natuurlijk ook eindeloos op omhoog en omlaag klimmen!

klimrek kinderkamerPetit and small

3.Schommel

Heb je iets meer ruimte? Dan is een schommel of van die hangende ringen natuurlijk super gaaf! Ik droom ooit om een zolder ‘over te hebben’ (yeah, right) en daar echt een speel paradijs voor de kinderen te maken, compleet met schommel aan de houten balken, een klimmuur, een creatieve knutselhoek, volle boekenkasten en al het speelgoed wat er is! Zo’n basketbal net is natuurlijk ook te gek, al weet ik niet of dat gooien met een bal in huis zo zie zitten…

schommel kinderkamerVT wonen

4.Klimwand

Een klimwand is natuurlijk ontzettend gaaf en helemaal in combinatie met de geschilderde bergen op de achtergrond. De klimhandvatten kun je natuurlijk met gemak op iedere binnenmuur bevestigen en zijn in alle kleuren verkrijgbaar. In deze kamer hebben ze het achterste gedeelte hiervoor gebruikt en zoveel ruimte neemt het niet in, compleet met overige klimattributen!

klimwand kinderkamernew trendzimmer

5. All of the above!

In deze kinderkamer zijn ze helemaal los gegaan en hebben ze echt een hoek gecreëerd om sportief in bezig te zijn. Super gaaf natuurlijk, om vanaf de klimrek naar de ringen te klimmen en al slingerend ondersteboven mooie trucs uit te halen!

sportieve kinderkamer

sport kinderkamerPlanaspb

Eerlijk gezegd, zou Otis wel raad weten met alle kamers hierboven! Misschien moet ik toch maar eens gaan kijken wat we op zijn kamer kunnen uithalen. Dat scheelt mij namelijk weer regenachtige middagen in het bos, ballen uit de plas vissend. 😉

Met een paar toffe meubels of sport wandrekken, heb je zo een te gekke kamer voor jouw kleine sportieveling!

Meer kinderkamer inspiratie? Denk bijvoorbeeld aan 10 x hoekjes met boekjes of inspiratie voor de muren? Je vindt het op de blog!