fbpx
Menu
DIY - Knutselen / Thuis zijn

Tafeldecoratie voor kerst: snel en simpel!

Stel: je bent de klos en je moet het avondeten, brunch of whatever voorbereiden voor een groep mensen. Dan wil je ook dat de tafel gezellig in kerstsfeer is, zonder dat je daar 1. dagen mee bezig bent, en 2. dit je klauwen met geld kost. Als je kinderen al iets ouder zijn kunnen zij zelfs de decoraties voor hun rekening nemen! Now we’re talking! Tafeldecoratie voor kerst, maak je namelijk gewoon zelf!

Tafeldecoratie voor kerst voor een prikkie!

1.Naamkaartje in een dennenappel!

Eerst lekker het bos in en dan thuis aan de slag. Je kunt de randjes een leuk kleurtje geven of misschien zelfs een gouden of zilveren kleur geven.

tafeldecoratie kerst2. Voor om de glazen

Men neme een dennentak en knopen deze met een touw of lint aan elkaar in een cirkel. Leuk om je glas in te zetten of om in kleinere variant om het pootje van de wijnglazen te knopen!

tafeldecoratie voor kerst

3.Eigen DIY sneeuwbollen

Bewaar wat oude glazen potten en lijm aan de binnenkant van de deksel kleine kerstboompjes, gooi er wat glitters of nepsneeuw in en draai het potje weer dicht. Zet er een paar bij elkaar voor het leukste effect!

tafeldecoratie voor kerst

4.Scandinavische kerst

Lekker minimalistisch! Knal een kersttak in een mooie glazen pot en zet het eventueel op een leuk dienblad. Simpeler kunnen we het niet maken…

Screen Shot 2015-12-09 at 16.25.30

5.Kaarsen standaards

Gebruik leuke bekertjes met een vergelijkbaar motief of laat de kinderen basic bekertjes versieren in de kleuren van de tafeldecoratie. Vul het met aarde of zand, zet er een kaars in en bedek de boden met wat mos of kerstgroen. Wat mini balletjes en dennenappels en je hebt een leuke eyecatcher bij meerdere op een rij!

kerst tafeldecoratie

6.DIY Naamkaartjes

Knip van karton in jouw gewenste kleur leuke vormen uit en schrijf de namen van de gasten hierop met een mooie zilveren of gouden stift. Wat kleine knijpertjes en niemand is meer zijn of haar glas kwijt! Met een leuk lint of touw aan het pootje van het glas binden drinkt misschien iets lekkerder…

kerst tafeldecoratie

7.DIY Servetring

Je kunt een thema leuk laten terugkomen met behulp van wat simpele stempels en washi tape! Je kunt de kinderen blanco servetten laten bestempelen en van de tape de vormpjes laten knippen. Plak de vormpjes van tape op een kerstbal of het bord en in combinatie met dezelfde vormpjes op je servetten kom je mega creatief over! Waar is dat leuke vlaggetje aan die kerstbal van? Washi tape! Ook leuk om prikketjes voor hapjes mee te versieren.

kerst tafeldecoratie

Zoals je ziet kun je veel van deze simpele decoraties al wat dagen van tevoren door de kinderen laten voorbereiden. Ze vinden het waarschijnlijk super leuk om te helpen en zullen trots het resultaat laten zien aan de gasten. Ik zie een win-win situatie! 😉

Deze toffe inspiratie komt van de Pinterest pagina van Showhome. Hou je van interieur en styling? Dan is deze site echt een aanrader!

Heb jij zelf nog andere leuke DIY ideeën aan tafeldecoratie voor kerst? Deel ze gerust!