fbpx
Menu
Babykamer - Kinderkamer / Thuis zijn

Inspiratie voor de muren van de kinderkamer!

Yay! Ik heb weer een aantal super leuke kinderkamers voor je gevonden! Deze keer hebben ze allemaal iets tofs met de muren gedaan. Laten we eerlijk zijn: met de muren van de kinderkamer kun je natuurlijk alle kanten op!

Muren bieden mogelijkheden!

Waar we toen ik klein was kozen voor een behangetje op de muur, zijn er nu ontelbaar veel mogelijkheden! Niet alleen in kleuren, zoals lichte pastels of kleurrijk, maar ook in prints of materialen! Je kunt een effen muur opvrolijken met muurstickers of een aantal toffe posters met elkaar combineren. Online zijn er genoeg sites te vinden waar je posters in verschillende formaten kunt laten afdrukken, zoals bijvoorbeeld deze site. Zo creëer je met gemak een collage, perfect in de stijl van de baby- of kinderkamer.

Ook kun je met verf ontzettend veel leuke effecten bereiken! Je kunt helemaal uitpakken met een muurschildering, maar ook kun je een deel van een muur een kleurtje geven. Of kies je toch voor een mooi en groots behang? Ook kun je met leuke open wandkasten een leuk effect creëren, door deze stuk voor stuk leuk in te richten met persoonlijke items. De eerste schoentjes, een klein plantje of het favoriete houten speelgoed!

Muren van de kinderkamer: inspiratie!

Heb je echt geen idee wat je met de muren van de baby- of kinderkamer aan moet? Gaan jullie binnenkort verhuizen of gaat er een mini-me naar een grotere kamer? Ook bij een opfrisbeurt van een kamertje kun je met muren alle kanten op. Ik ga je helpen en heb wat leuke inspiratie voor je gevonden. Mocht je hier niets tussen kunnen vinden, kijk dan vooral ook even in het menu onder ‘inspiratie – baby- kinderkamers‘, ‘inspiratie – interieuraccessoires‘ of ‘inspiratie – kindermeubels‘. Inmiddels heb ik al aardig wat inspiratie bij elkaar gespeurd!

Wat kan ik doen met de muren van de kinderkamer?

Nou, dit dus!

1.De combi muur: kleur, stickers, dierenkoppen én een poster

Deze muur heeft eigenlijk een mix van alles en nog wat en ook al is het wat druk, het is een mooi geheel! Super mooi die zacht blauw-groene wand in combinatie met de lamp van de maan en stickers van sterren en de beer. De poster en dierenkoppen hoeven er niet eens bij, maar maken het wel echt eigen! Trouwens, deze toffe poster is van Mrs Mighetto, één van mijn favorieten stijltjes!

@mamma_malla

2.De neutrale muur

Deze muur vind ik fantastisch en is natuurlijk prachtig voor een babykamer! Een jongetje of een meisje? Dat maakt helemaal niet uit! Deze lieve giraffe houdt de wacht als de baby ligt te slapen. De houten spijlen van het bed, de lampen, de vilten poef en de mooie ronde wandkast brengen het neutrale, eco-gevoel naar voren. I love it!

homestolove

3.De collage muur

Posters it is bij deze muur. Deze zijn allemaal wel in dezelfde stijl, maar het is ook leuk om natuurlijk wat variatie erin te gooien. Zolang je qua kleuren in dezelfde richting blijft, zit je altijd goed. Een alfabet poster is altijd ook lekker educatief!

oliverfurniture

4.De jungle muur

Deze jungle muur is gemaakt met een prachtig statement behang! Super leuk en dit kan natuurlijk ook erg goed voor jongens én meiden. Dieren en de natuur is altijd een tof thema, wat je strak kunt houden met witte meubels of juist extra kunt benadrukken met houten meubels en grote planten!

petitandsmall

5. De grote eyecatcher muur

Ook hier zie je een behang van een Nederlandse ontwerp studio. Deze grote beer is natuurlijk super zoet en ook weer lekker neutraal. Je kunt het overal mee combineren, maar het trekt echt de aandacht in de baby- of kinderkamer. Is het niet cute?

studioonszelf

6. De creatief-met-verf muur

Handige Harry’s opgelet! Dit effect creëer je met gemak zelf. Ik kan het weten, want in Dubai heb ik de kinderkamer ook op deze manier ’toegetakeld’. Goed afplakken en gaan met die banaan! Een groots effect met weinig moeite. Daar houden we van toch?

youtube

7. De muurschildering

Misschien ben je zelf erg creatief of ken je iemand die prachtig kan tekenen. Je kunt van tevoren even wat ideeën opzoeken en dan is zoiets prachtigs zeker haalbaar! En als je uiteindelijk niet tevreden bent over je schilderkunsten? Dan kwak je er een pot uni verf overheen en weet niemand wat erachter schuil gaat…

mamaesabetudo

8. De muur met planken en knoppen

Dit is ook ontzettend leuk! Te gekke wandplanken en leuk gestyled! Dit brengt zo zijn eigen sfeer in de kamer. Een stoere berenkop ernaast en wat grote houten knoppen en de muren van de kinderkamer zien eruit om door een ringetje te halen!

oheightohnine

9. De collage-met-posters muur

Nóg zo’n mooie collage in dezelfde lijsten en in tinten die goed bij elkaar passen. Naast een alfabet poster hebben ze hier ook gekozen voor de poster van een stad. Met verschillende posters kun je zo een eigen verhaal vertellen, met bijvoorbeeld de favorieten van je kindje erin verwerkt, misschien een geboorteposter of de stad waar hij of zij geboren is.

oliverfurniture

10. De crea-muur

Ken je de uitspraak: ‘The world is your canvas’? Zie hier een uitvoering daarvan! Ik zie niet goed of ze voor de verschillende heuvels en huisjes verf of washi tape hebben gebruikt, maar de combinatie met de spreuk, posters en wandhanger is natuurlijk te gek! Gemakkelijk aan te passen of door iets kleins te veranderen wat kleur in te gooien. Je kunt alle kanten hiermee op. Erg leuk!

labafrica

Heb jij iets anders bijzonders met de muur van de kinderkamer gedaan? Laat het gerust zien in een reactie met foto op de blog! Ik ben erg benieuwd!