fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Mijn kerstwens aan alle ouders met een ziek kind

Als ik een kerstwens tot mijn beschikking had, dan was deze voor jullie. Dan zou ik wensen dat ik jullie dit jaar gewoon een fijne kerst kon wensen.

Kerststress

Dat jullie grootste stress moment zou zijn dat je te laat online kerstkleding voor de kids hebt besteld, dus dat alles uitverkocht is in de maat die jij nodig hebt. Of dat je jullie gerecht voor het kerstdiner verpest, doordat je een ingrediënt bent vergeten te kopen of de oven verkeerd hebt ingesteld. Helaas is dat dit jaar niet jullie grootste probleem.

Kerst boeit überhaupt niet dit jaar. Fijne dagen? Hoezo, mijn kind ligt in het ziekenhuis! Terwijl dat kleine hummeltje vecht voor zijn leven zeuren jullie over file, drukte op het werk of dat het weekend alweer voorbij is.

De wereld op zijn kop

Wat kan het leven toch plotseling compleet op zijn kop staan. Een moment van bezinning om je te realiseren hoe gelukkig je wel niet bent en hoe relatief alles is als er zoiets in je nabije omgeving gebeurt. Een moment dat je met je neus op de feiten wordt gedrukt. De liefde voor je kind overwint alles en daar zet je alles voor opzij. Hoe hard je ook bereid bent om voor je kind te vechten, sommige gevechten kunnen ze helaas alleen zelf aangaan. Dat breekt je hart als ouder zijnde.

Beschermen

Zo hoort het niet te zijn. Jij wil ze tegen alles en iedereen kunnen beschermen en nu moet je het vertrouwen uit handen geven. Je bent machteloos en kunt alleen maar toekijken en jezelf overgeven aan de situatie. Dit gaat in tegen al je instincten.

Kerstwens

Deze blog is voor alle mensen voor wie het geen kerst is dit jaar. Mijn wens voor jullie is gezondheid van de mensen die jullie liefhebben. Dat is tenslotte waar het om gaat in het leven. Het gaat niet om een grote kerstboom met kado’s eronder maar om liefde, gezondheid en genieten van kleine dingen. De mooiste momenten en herinneringen zijn tenslotte onbetaalbaar.

Doen jullie mee met mij en steken jullie een kaarsje op voor alle andere gezinnen waaraan wij denken deze dagen?