fbpx
Menu
Interieur accessoires / Thuis zijn / Verlichting

3 trends in verlichting voor de kinderkamer

Woontrends zijn natuurlijk leuk voor jezelf om inspiratie op te doen, maar ook voor de kinderkamer! Verlichting kan soms best lastig zijn, maar met deze drie trends in verlichting kom je vast iets tegen wat bij je past!

Het inrichten van de kinderkamer

Een mooie kleur op de muur of misschien wel een bijzonder behang. Strakke, nieuwe meubels of juist een erfstuk of tweedehands vintage wiegje van marktplaats. Sfeervolle posters, een leuke opberger, wat schattige knuffels en natuurlijk ook verlichting! Het inrichten van een baby- of kinderkamer is ontzettend leuk en wil je goed aanpakken. Het is te gek als alle verschillende spullen uiteindelijk één mooi geheel vormen! Soms kunnen de trends je hierbij helpen.

Interieur trends

Trends op het gebied van wonen kun je ook gemakkelijk doortrekken naar de kinderkamer! Er zijn namelijk zat mooie producten die mooi zijn voor jezelf, maar ook voor je kleine! Dat maakt het extra leuk en gemakkelijk om ruimtes regelmatig opnieuw te stylen! Die grote palm naast de bank, staat namelijk ook te gek naast het bedje van je baby en die grote ronde houten spiegel in de hal, past ook mooi boven de commode in de kinderkamer. Dat praktische bijzettafeltje in de woonkamer dient op de kinderkamer als sfeervol plekje met een leuk lampje erop met wat leuke accessoires. Mix and match, ruil en schuif en zo blijven alle ruimtes inspirerend en fris!

Trends in verlichting

De verlichting is ook zeker een onderdeel wat je binnenshuis kunt laten rouleren! Lampen hoeven namelijk helemaal niet per se kinderlijk te zijn om op de baby- of kinderkamer te komen hangen natuurlijk. Ik zocht speciaal voor jullie drie trends in verlichting op en laat jullie hierbij kinderkamers zien, waar deze verlichting perfect in zou passen.

 1. Scandinavische verlichting
  Deze stijl vind ik persoonlijk ontzettend fijn. Licht, lucht en ruimte zijn woorden die gelijk bij mij naar boven komen. De combinatie van wit met het lichte hout is natuurlijk prachtig én naturel qua look, waardoor je er lang plezier van kunt hebben en niet snel op uitgekeken raakt. Hoewel deze stijl in veel verschillende interieurs past, zou ik voor de kinderkamers kiezen voor de wat rustigere kamers in naturel tinten.

   
  mommo design

  pinterest

 2. Design verlichting
  Bij deze trends mag het wat extremer op het gebied van vorm, ontwerp en ook soms kleur. Design verlichting draait om de eyecatchers in het interieur en bij design liefhebbers zie je vaak overal grapjes terug in het interieur. Super leuk en ook zeker goed toepasbaar op de kinderkamer doordat het wat extremer is! Kinderkamers met wat fellere kleuren en hardere contrasten passen hier goed bij!


  the boo and the boy

  the boo and the boy

 3. Draadlampen
  Deze trend is super leuk, omdat de lampen qua design in het oog springen, maar ook weer niet teveel opvallen. Ze zijn natuurlijk niet massief, waardoor het luchtige effect en de ruimtelijkheid van de kamer behouden blijft. Deze trend past in veel verschillende stijlen en voor de kinderkamers heb ik gekozen voor een stijl die eigenlijk hangt tussen de wat rustigere naturel look en de opvallende design kamers. Iets meer kleur, maar over het algemeen toch een vrij zachte uitstraling.


  rafa kids


  the boo and the boy

Welke trends zou jij het mooiste vinden voor de kinderkamer?