fbpx
Menu
Kind zijn / Poppenhuis - Rollenspellen

3 Redenen waarom Klorofil zo leuk is (Ja, jij speelt ook mee…)

Dit toffe merk kwam ik laatst voor het eerst online tegen, maar het blijkt dus ook behoorlijk nostalgisch te zijn… Dat snap ik best, want toen ik het zag had ik zelf al zin om ermee te spelen! Ik noem je 3 redenen waarom Klorofil zo leuk is!

Kado 2 jaar

Mijn dochter werd eind september 2 jaar. Dan komt dus dat moment dat je denkt: wat gaan we haar geven? Met een grotere broer in huis, was er al een keukentje, enorme doos Duplo, grote doos houten treinbaan onderdelen, een kast vol boekjes, klei, kleurtjes en krijtjes, stapels puzzels…. Wat gaan we haar geven? Ze groeit natuurlijk nog sneller dan een pak zelfrijzend bakmeel, dus we bedachten dat wat nieuwe setjes kleding sowieso van pas zouden komen. Toch wil je ook nog iets te spelen geven en toen kwam ik Klorofil tegen…

magische speelboom klorofil

De wereld van Klorofil

Klorofil heeft een eigen wereld gecreëerd, waarin dieren en de natuur de hoofdrol spelen. Dit, in combinatie met de schattige karakters en de verrassende producten die onderling perfect op elkaar aansluiten, is er oneindig speelplezier met veel interactie en waar mooie avonturen beleefd kunnen worden. Voor kleine handjes wordt de fijne motoriek extra gestimuleerd en ze kunnen echt situaties naspelen. Het ziet er fantastisch uit, dus ik was erg benieuwd!

3 Redenen waarom Klorofil zo leuk is

Toen ik het tegenkwam bij De Kleine Giraf (die ontzettend veel heeft van dit merk), dacht ik eerlijk gezegd dat het een vrij nieuw merk was wat ik ontdekte. Niets bleek minder waar, want wellicht herken jij het nog van vroeger? Het schijnt dus ook al een tijdje een hype geweest te zijn tijdens de ’80, maar die heb ik compleet gemist. Eerlijk is eerlijk, toen ik deze reeks zag, kreeg ik zelf zin om ermee te spelen… Dat lijkt mij een goed teken!

klorofil speelboom

  1. Verrassingseffecten

    Wat bij Klorofil erg vernieuwend is (ook al bestaat het blijkbaar al 40 jaar), zijn de verrassingseffecten. De magische speelboom, die hier thuis staat, gaat met een druk bovenop de top, ‘pop’, omhoog, waarbij er een heel huis in de boom verborgen blijkt te zitten! Het huis bevat verschillende kamers, meubeltjes, een liftje, auto met garage, schommel, trappetje én een struik, waarin je je ook kunt verstoppen.

  2. Diertjes en natuur

    Bij Klorofil draait het om ontdekken en interactie. Alle Klorofil families wonen in de bossen, weides en bij rivieren, waar ze zelf eten verbouwen, jams en taartjes maken en in harmonie met de natuur leven. Ze vieren de verschillende jaargetijden en de eerste sneeuwval, samen met hun vrienden in de magische boom en ze gaan op avontuur in de struiken. Ze wonen in hazelnoten, paddenstoelen en bomen, verkopen hun zelfgemaakte producten in een appel winkeltje en hebben ontelbaar veel verschillende dieren als vrienden. Hoe schattig en mooi om je kinderen zo al spelenderwijs met de natuur in aanraking te laten komen!

  3. Meeneem formaat: compact!

    Wat ik ook heel erg leuk vind is het compacte formaat. Ik heb voor mijn dochter namelijk als kado ook gekeken naar een poppenhuis, maar dat vond ik al snel erg groot en log. Dit is de perfecte combinatie, want de huisjes zijn handzaam, uitklapbaar en met een handvat gemakkelijk mee te nemen. Eigenlijk een poppenhuis-to-go dus, in een natuur en dieren stijl. Nóg beter vind ik!

hazelnoot huisje klorofil

Spelen met Klorofil

Nu zijn jullie natuurlijk benieuwd naar de reactie… Dat was een hele grote wauw! Grote broer van 6 hielp natuurlijk graag met de doos van de magische speelboom uitpakken en in elkaar zetten. De adviesleeftijd is vanaf 2 jaar tot 5, maar als ik heel eerlijk ben, denk ik dat die leeftijd wel hoger ligt. Otis zit heel graag samen met zijn zusje met de magische speelboom en het hazelnoten huisje te spelen! Stiekem speelt hij er ook alleen mee! Dat snap ik, want het is echt heerlijk speelgoed, met die schattige poppetjes, verrassingseffecten en poppenhuis-vibe! Wat ik ook leuk vind, is dat je het steeds kunt uitbreiden met leuke items en karakters, waardoor het een echte verzameling wordt, wat nog een volgende generatie meegaat. Eigenlijk kan ik dat lijstje met 3 redenen waarom Klorofil zo leuk is dus nu al uitbreiden ;-).

Kende jij Klorofil al en denk je dat jouw kindje het ook zo leuk zou vinden? Of heb jij nog meer redenen waarom Klorofil zo leuk is? Ik ben benieuwd! Ben je trouwens toch meer op zoek naar een traditioneel poppenhuis of speelsets? Of een verjaardagskado voor je kindje? Ook daarvan vind je veel op de blog!