fbpx
Menu
Buitenspeelgoed / Kind zijn

Een kindvriendelijke tuin met deze 5 objecten (minder mag ook)

Een kindvriendelijke tuin is natuurlijk altijd fijn, laten we eerlijk zijn, zeker als je kinderen hebt. Je hoeft natuurlijk niet uit te pakken en een complete speeltuin in de achtertuin hebben staan, maar als de kinderen zich kunnen vermaken, dan is dat natuurlijk ideaal! Wij kunnen aardig wat van dit lijstje aftikken, dus we zijn goed op weg! En jij?

kind in houten huisjeShutterstock – SFROLOV

Een kindvriendelijke tuin

Het is natuurlijk heerlijk als de kinderen zich veilig in eigen tuin kunnen vermaken op de droge momenten (aangezien het herfst is). Het lukt niet altijd om naar het bos of het strand te gaan en wat zuurstof en frisse lucht iedere dag is wel een pré. Ik merk het echt als mijn kroost te lang binnen zit en dan moeten ze zich echt even buiten uitleven. Daarom kan ik echt niet zonder mijn kindvriendelijke tuin. Even wat ruimte om te rennen, spelen en ontdekken! Hoe? Check even het lijstje…

   1. Zandbak

    Een zandbak klinkt als een heel gebeuren, maar dat valt best mee. Degene die wij hebben staan is denk ik 1-1,5 meter in het vierkant en dit blijft echt leuk voor alle leeftijden! Mijn dochter van 2 bakt taartjes en mijn zoon van ruim 6 maakt hellingen voor zijn auto’s. Heb je dus een plekje vrij? Dan is een zandbak een goede investering, waar ze veel plezier aan zullen beleven.

    zandbak in tuinShutterstock – Suratn Sridama

   2. Speelhuisje

    In mijn tuin stonden dus twee vijvers, waarvan er één is omgetoverd tot zandbak en de ander tot speelhuisje. Een handige opa komt hierbij wel goed van pas natuurlijk, want met wat extra hout, stond dat speelhuisje er zo! Ideaal om aan het einde van de dag de fietsjes in droog te zetten en overdag om in te spelen. Er staat een tafeltje met twee stoeltjes in, waaraan gespeeld kan worden, maar dit wordt ook vaak naar buiten gesleept. Het huisje wordt een winkeltje, garage, pizzabakkerij en schooltje in no-time, want fantasie, dat is er altijd genoeg!

   3. Glijbaan

    Otis kreeg ooit voor een verjaardag een glijbaan en deze wordt nog steeds veel gebruikt. Soms staat hij los op het gras, soms komt hij uit in de zandbak en is het een lopende band van een machine die ze gebouwd hebben. Afgelopen zomer landde je vanaf de glijbaan uiteraard in het opblaasbare badje! Altijd feest!

   4. Trampoline

    Deze hebben wij niet, omdat ik vind dat er al aardig wat ruimte is voor de kinderen om te spelen, maar stel, je zou voor één object moeten kiezen, dan zijn trampolines een top keuze! Bij vrienden is het altijd favoriet! De kinderen zijn in beweging, trainen hun balans en zitten van de grond af, waardoor het in het najaar of de winter niet zo koud is. Zelf kun je natuurlijk ook stiekem een sprongetje wagen om je conditie op peil te houden.

    kindvriendelijke tuinShutterstock – riekephotos

   5. Kruidentuin of planten waar insecten op afkomen

    Mijn kinderen zijn altijd erg onder de indruk van alle beestjes die ze in de tuin tegen komen. In de kruidentuin vinden ze altijd wel lieveheersbeestjes en achterin, bij de vlinderstruik kijken ze ook hun ogen uit. Soms zien ze een verdwaalde libelle (omdat we verder geen water in de tuin hebben) en er zijn altijd wel spinnetjes, mieren, pissebedden en andere kruipers te spotten. Dan zitten ze weer naast elkaar gehurkt, met een vergrootglas alles te bekijken. Erg leuk dus om een hoekje of wat potten te vullen met planten die insecten aantrekken. Dat is nog leerzaam ook!

Wat heb jij in de tuin staan, waar de kinderen geen genoeg van krijgen? Of heb jij eigenlijk helemaal geen kindvriendelijke tuin? Ik ben erg benieuwd! Wil je trouwens meer weten over trampolines, bijvoorbeeld de 13 voordelen van een trampoline of een trampoline kiezen in 8 stappen? Je leest het op de blog!

Header afbeelding: Shutterstock – Tatiana Gordievskaia