fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

100% je eigen stijl of die van je partner? Laat jij je ook (licht) beinvloeden hierdoor?

Heb jij 100% je eigen stijl of die van je partner? Iedereen heeft natuurlijk een eigen smaak en stijltje wat ze leuk vinden. Alleen is dat nou echt 100% jouw eigen stijl of schemert de smaak van je partner hier ook licht doorheen….?

Onzekerheid of zelfkennis?

Sommige mensen zijn gewoon super creatief en hebben echt een eigen stijl. Als zij iets aanhebben dan denk jij waarschijnlijk: Wat leuk! Maar dat durf ik niet of dat staat mij niet… Is dat onzekerheid of zelfkennis over je lichaam? Ik ben bijvoorbeeld 1.80 m, dus nogal lang. Bepaalde dingen, zoals hoog water broeken, staan bij mij net alsof ik eruit gegroeid ben, terwijl ze een kleiner persoon vaak juist super zouden staan. Deze foto hierboven bijvoorbeeld, ik vind het prachtig maar zou zo’n tulband nooit durven dragen! Waarom eigenlijk? Om de mening van anderen? Ik weet dat mij dit eigenlijk niet uitmaakt…. of toch wel?

stijl glitter satijnShutterstock – CreativeLab

Eigen stijl of die van je partner

Ik vind het soms best lastig om mijn eigen stijl te vinden, al heb ik het gemak dat ik alles pas. Als ik alleen op pad ga, dan zou ik sneller iets dragen wat ik zelf leuk vind en als ik met mijn partner ben, dan vraag ik toch vaak wat hij leuk vind. Niet omdat ik zelf geen idee heb, maar wel omdat ik het fijn vind dat mij er leuk uit vind zien. Nu is het geval dat ik sommige items super leuk vind en hij vind ze ‘mwah’. Niet omdat ik het niet kan hebben, maar omdat hij andere items mooier vind. Hij houdt van kleding bij mij met een slanke pasvorm en meer open hals. Als ik een hippie-achtig blousje met hooggesloten kraag aantrek, hoor ik hem zeggen ‘beetje Amish’, maar ik hou daar dus wel van.

stijl bloemen suedeShutterstock – andersphoto

Lekker doen!

Uiteindelijk bepaal je altijd zelf wat je draagt en heb je een eigen smaak. Ik merk dat mijn smaak ook steeds weer anders is en dat is prima! Hoe ouder ik wordt, hoe minder waarde ik hecht aan de mening van anderen merk ik. De ene is gek op merken als Maison Scotch, Marc Cain of La Fee Maraboutee en de ander loopt dag in dag uit in een Geisha jurk. Dat is juist het leukste ervan, je kunt lekker alles door elkaar gooien en eigenlijk maakt niet niet uit wat je draagt. Het is een hulsje voor de buitenwereld, want aan het einde van de dag, gaat alles uit en duiken we lekker in bed!

Meer mom life lezen, bijvoorbeeld over hoe ik cowboylaarzen draag? Of benieuwd hoe een ander jou zou aankleden? Je leest het op de blog!

bloemenprint stijl leren tasShutterstock – CreativeLab

Header afbeelding: Shutterstock – Zolotarevs