fbpx
Menu
Kindermeubels / Thuis zijn

10 x originele kinderbedden (die je ook zelf kunt maken)

Er zijn al een aantal blogs voorbij gekomen over kinderbedden. Ik liet jullie bijvoorbeeld 7 x stoere peuterbedden zien in mijn zoektocht naar een nieuw bed voor Otis. Voor de gezinnen die wat kleiner wonen óf veel kids hebben maakte ik een overzicht met 5 x design stapelbedden. Dit keer ging ik op zoek naar originele kinderbedden, die je ook best zelf kunt maken!

Kinderkamer inspiratie

Het is natuurlijk heerlijk om af en toe wat inspiratie op te doen! Lang leve Pinterest en Instagram, want daar kom je zat prachtige ideeën tegen. Alles wil je bewaren en uiteraard ook zelf maken. Als je nog 3 levens hiernaast had uiteraard of zou dat een kwestie van goed plannen zijn? Deze keer ging ik op zoek naar originele kinderbedden in mooie kinderkamers!

Originele kinderbedden (die je ook zelf kunt maken)

Nou ja, misschien met wat hulp en een handige papa, opa of broer misschien. Ik zeg het wel zo gemakkelijk, maar vooral in het uitzoeken ben ik erg goed :-). Bij de uitvoering moeten er in mijn geval echt hulptroepen ingeschakeld worden.

Deze bedden maken je kinderkamer extra bijzonder! Speels, creatief en vaak stimulerend voor de kinderen. Ben je er klaar voor? Here we go!

1.Knus bedhuis

The boo and the boy

Een bedhuisje is natuurlijk al leuk, maar in plaats van het frame, wat je vaker ziet, zijn hier de twee wanden en het dak dichtgemaakt. Er zitten leuke raampjes in en het huisje is een toffe kleur gegeven. Ook te gek speelmateriaal voor overdag dus! Zie je ook het rekje wat je op kunt klappen voor ’s nachts? Super leuk!

2. Klimmuur en stapelbed

Hack the hut

Wat is dit een top ontwerp! Hier kun je met twee kinderen in slapen en het onderste bed is een heerlijk knusse, beschutte ruimte geworden. De ronde vormen komen ook terug in het muurtje, waar tegelijkertijd een stoere klimwand van gemaakt is! Uiteraard kun je ook gewoon met de trap naar boven. Let wel even op de afmeting van het onderste gat, want het bed opmaken moet wel leuk blijven natuurlijk. 😉

3. Kinderbedden met huisjes-nis én kastenwand

Mommo design

Dit is natuurlijk prachtig gemaakt en waarschijnlijk door een vakman! Zoveel hout en vlakken, dat is een behoorlijk precies werkje! Het is natuurlijk te gek als je op deze manier samen op een kamer kunt slapen. Bij elkaar, maar toch apart door het hoogte verschil. Allebei een huisje om het knus te maken en de vakken onder het bed is ideaal als opbergruimte. De kleuren erin maken het helemaal af! Heb je ook de bijpassende kastenwand gezien, inclusief boekenplank-boom en bureau met krukjes? Alleen maar wow!

4. Bedstee kinderbed (die bijna niet opvalt)

Inrichting-huis

Wat een super mooie oplossing bij een ruimte met een schuine wand! Uiteraard wil je tegen die wand vaak het bed hebben. Het is gewoon praktisch omdat je zo de meeste ‘loopruimte’ kunt gebruiken voor andere objecten. Hier is er een wandje gemaakt, waar het bedje prachtig in uitkomt. Voor kinderen is dit natuurlijk gelijk ook een podium voor een eigen tv-show of misschien wel een poppen-theater!

5. Bedhuisje frame, maar dan nét anders

Jujuzozo kids

Dit is ook een frame van een bedhuisje, maar dan nét iets origineler! Ik vind hem origineler door het scheve dak én de schoorsteen die erin verwerkt zit. Net even wat meer werk, maar daardoor wel meer eigen. Een heerlijk knus bed, waar ze ook super leuk in kunnen spelen!

6. Het kinderbed als zomerhuisje (eerder villa!)

Cote Maison

Als dit bed eenmaal klaar is, dan kun je geen latje meer zien denk ik, maar het resultaat mag er wezen. Dit kun je geen huis-bed meer noemen, maar is eerder een Franse zomervilla! Met de trap omhoog kom je bij het bed, waar ook nog raampjes zijn om doorheen te turen. Uiteraard super veilig, want uit dit bed kun je nooit naar beneden kukelen!

7. Stoere bedstee voor kids

Gwen Tibold

Bij deze bedstee is er juist voor gekozen om hem goed te laten opvallen en dat vind ik super tof gedaan! Het is echt een opvallend bed, met ook nog praktische opberglades eronder. Een te gekke kamer voor kinderen om in te slapen, maar ook om in te spelen!

8. Bijzonder huisje om in te slapen

Bedsign kids

Huisjes zijn een populair thema in kinderbedden-land en dit houten exemplaar hoort daar zeker tussen! Dit is gewoon een compleet slaaphuisje, met deur, ramen en dak. Aan de ene kant lekker open, maar tegelijkertijd heerlijk knus. Een super leuk ontwerp wat ook goed tot de verbeelding spreekt. Spelen maar!

9. Oplossing voor de schuine wand in de kinderkamer

Designwash

Super slim gedaan natuurlijk! De hele schuine wand recht weggewerkt, door een bed én kast hierin te verstoppen. Nou ja, verstoppen. Deze wand mag gezien worden! Een knus bed en ook nog goede opbergruimte voor kleding en andere spullen.

10. Groot stapel-bedhuis

Pinterest

We sluiten de rij ook met een huis, maar van groot formaat deze keer. Een huis met twee verdiepingen, wat lijkt op een groot uitgevallen poppenhuis. Super leuk! Heerlijk om winkeltje in te spelen of wat je eigenlijk maar kunt verzinnen. Op deze manier slapen kinderen denk ik graag bij elkaar op de kamer!

Veel ruimte = uitpakken qua interieur

Wat mij opvalt is dat veel kinderkamers die online voorbij komen aardig aan de maat zijn. Hoe groter de kamer, hoe meer je natuurlijk ook kunt uitpakken. Een schommel in de kinderkamer lijkt mij te gek, maar in mijn geval is dat levensgevaarlijk. Ook al heb je geen grote villa (zoals ik), dan zitten er zeker leuke ideeën tussen, waar je zelf een goede draai aan kunt geven.

Heb jij ook thuis een origineel bed staan of iets wat zelf gemaakt is? Ik ben erg benieuwd!