fbpx
Menu
Kind zijn / Spellen

10 leuke spelletjes onder de €10

De laatste periode van het jaar is altijd ontzettend leuk, maar ook erg druk en duur. Daarom ging ik voor jou op zoek naar leuke spelletjes onder de €10 voor kids!

De maand december

Het is natuurlijk bijna december… De maand dat het dan echt gaat gebeuren allemaal! Het jaar afsluiten, waarbij we terugblikken én vooruit kijken. We vieren Sinterklaas en de kinderen zetten hun schoentje. Als de goede Sint zijn hielen gelicht heeft rennen we snel naar het tuincentrum of de bouwmarkt om een kerstboom te halen. De boom en het huis worden versierd en we vieren kerst. Daarbij eten we meestal teveel, we drinken teveel en sommige gezinnen geven elkaar dan ook weer een kado.

Spelletjes spelen

Deze periode is al duur genoeg, dus om het een beetje leuk te houden ging ik voor je op zoek. Spelletjes spelen vind ik zelf erg leuk om te doen met mijn kind en het is vaak ook leerzaam. Kinderen onderling zijn met een spelletje ook vaak lief bezig. Je bent echt samen bezig, leert samen te werken én op je beurt te wachten! Ik vond 10 leuke spelletjes voor nog geen €10!

10 leuke spelletjes onder de €10

1. Dierenvriendjes memory – Dotcomgiftshop – €7,95

Memory dat kennen we natuurlijk allemaal en dat blijft leuk! Goed om het geheugen van je kindje te trainen (en van jezelf).

2. Kleine boomgaard – Haba – €6,50

De brutale raaf probeert het fruit uit de boomgaard te stelen! Kunnen jullie het oogsten voordat hij er is? Een kleine variant van de klassieker!

3. Circus familie kwartet – Janod – €7,95

Een kwartetspel hoort natuurlijk in ieder gezin thuis, maar deze is wel érg leuk! Breng de 7 circus families bij elkaar! Je hebt hier geen normale speelkaarten, maar taartpunten om de familie compleet te krijgen!

4. Zwarte pieten Mistigris – Janod – €7,95

Zorg ervoor dat je steeds twee paren bij elkaar krijgt. Alleen blijft er één persoon over met de enkele zwarte piet…

5. Lotto – Petit Monkey – €9,95

Zorg ervoor dat je alle dieren op je speelbordje bij elkaar zoekt! Mooie vormgeving én goed voor het observatievermogen!

6. Kleine vos dierendokter – Haba – €6,50

Het is druk in de praktijk van dokter vos. Help jij hem een handje? Dobbel de juiste objecten om de dieren te helpen!

7. Batameuh – Djeco – €7,95

In dit spel spelen de wilde dieren tegen de boerderijdieren. Draai tegelijkertijd een kaart om en doe als eerste het dier na!

8. Zeedieren memory – Crocodile Creek – €9,95

Deze variant van het memory spel zit in een mooie koker en gaat over alle dieren van de zee!

9. Domino & alfabet – Lilliputiens – €9,99

Met dit spel heb je dubbel plezier! De ene kant is namelijk het bekende domino spel, maar de achterkant is een puzzel, waarbij je gelijk de volgorde van de letters van het alfabet leert!

10. Batapuzzel – Djeco – €7,75

In dit leuke kaartspel draai je om de beurt een kaart om en zoek je zo snel mogelijk de puzzelstukken van jouw voertuig bij elkaar!

Heb jij nog leuke tips? Deel ze gerust!

Een vloerpuzzel is natuurlijk ook altijd een tof kado! Hier zet ik 5 x XL vloerpuzzels op een rij ter inspiratie!