fbpx
Menu
Kind zijn / Poppenhuis - Rollenspellen

De 5 leukste PLAYMOBIL sets (waar je zelf ook mee wilt spelen)!

De tijd van kado’s staat weer voor de deur! In plaats van allemaal kleine prullen, geef ik liever iets groters van goede kwaliteit, waar Otis nog lang mee kan spelen. Alleen toen moest ik kiezen tussen de leukste PLAYMOBIL sets…

Nieuwe fase, nieuw speelgoed

Zoals je kindje uit zijn kleding en schoenen groeit, zo groeit hij ook uit zijn speelgoed. Sommige puzzels en boekjes zijn te kinderlijk, dus dan is het weer tijd voor iets nieuws! Mijn Otis wordt bijna vier jaar oud en voelt zich al heel wat. Bijna naar de ‘grote jongens school’, dus daar hoort ook grote jongens speelgoed bij!

PLAYMOBIL it is…

PLAYMOBIL is natuurlijk iconisch speelgoed en bestaat al sinds 1974. Dat is dus al 43 jaar! Dat vind ik niet zo gek, want met deze te gekke poppetjes, sets en accessoires kunnen kinderen oneindig spelen. Ze maken eigen rollenspellen, bouwen eigen werelden en gebruiken hun fantasie om de mooiste avonturen te beleven! Alles kan met elkaar gecombineerd worden en het is van oersterke kwaliteit. Dit is echt van dat speelgoed wat je bewaart voor een volgende generatie. Dat is toch te gek dat Otis zijn kinderen later ook met zijn speelgoed spelen?

Het begin van een mooie verzameling

Deze volgende sets zijn zo ontzettend leuk, dat ik er zelf ook mee wil spelen. Mijn Otis heeft al wat kleine PLAYMOBIL poppetjes en tijdens pakjesavond (hoorde ik een Pietje fluisteren), krijgt hij zijn eerste grote PLAYMOBIL set! Het begin van een mooie verzameling, die we tijdens zijn verjaardag weer verder kunnen uitbreiden!

De 5 leukste PLAYMOBIL sets!

Er moest natuurlijk gekozen worden voor een set en ik kan je vertellen: dat was niet gemakkelijk. Er zijn zoveel leuke thema’s, dat je eigenlijk niet kunt kiezen! Ik heb mijn favorieten voor jou op een rij gezet en ben benieuwd welke jij het leukste vind. Here we go!

1. De avontuurlijke boomhut

Deze te gekke boomhut komt uit de ‘wildlife’ serie en is briljant voor de kleine natuurliefhebbers! Het is natuurlijk heerlijk toeven in deze boomhut, overdag je vis te vangen in de beek en klaar te maken boven een vuurtje. Maar pas op dat de beer je vis niet afpakt!

2. De grote boerderij

Hoor je de haan kraaien? Dat betekent dat het tijd is om op te staan! Er moet hooi vanaf de zolder omlaag met de goederenlift. De koeien hebben tenslotte honger en moeten gemolken worden. Oh help, de varkens zijn ontsnapt! Eerst de knecht wakker maken, want hij slaapt nog… Op deze boerderij uit de ‘country’ serie is er genoeg te beleven!

3. Het Berk vikingdorp

Heb je ooit de film ‘Hoe tem je een draak’ gezien? Met dit vikingdorp ben je voorbereidt op de komst van de draken! Takel je stenen omhoog met het katrol en gebruik de katapult om ze af te schrikken. Pas op, want ongewenste gasten verdwijnen zo door het geheime luik in de grond!

4.  De magische feeëntuin

Bewaak de schat van de feeën op hun geheime plaats en brouw toverdrankjes waarmee je onzichtbaar wordt. Vlieg mee naar de schommel, waar we met de feeën samen muziek maken om vervolgens een stuk te gaan rijden op de eenhoorns. Een magische toverwereld!

5. De Burcht van de Orde van de Valkenridders

Met dit kasteel beleef je spannende avonturen! Haal de ophaalbrug omhoog, want de vijand komt eraan! Ze zijn op zoek naar de schat, maar die hebben we gelukkig verstopt in de geheime kamer achter de trap. Oh nee, ze trappen de poort in! Laten we ze in de val lokken met het valluik en ze opsluiten in de kooi! Ridders en jonkvrouwen komen in deze ‘knights’ serie weer helemaal tot leven!

Weet je wat helemaal mooi is… Deze te gekke sets heb je vaak de volgende dag nog in huis, dus op tijd voor pakjesavond! Welke is jouw favoriet of mis je er één in het lijstje? Laat het mij weten, want ik ben erg benieuwd naar jullie input!