fbpx
Menu
Kind zijn / Mama zijn / Mom life / Poppen - Knuffels

Favoriete knuffel kwijt? Send help!

Een knuffel is niet zomaar een knuffel. In jouw optiek misschien, maar in die van je kindje niet. Zijn of haar lievelings is dé houvast in bittere tijden. Als je je zin niet krijgt bijvoorbeeld of als je bijna omrolt van de slaap (maar toegeven, ho maar). Als de favoriete knuffel kwijt is, berg je dan maar!

De gouden tip

Heb je net een kindje gekregen of is er één onderweg, laat mij je dan een gouden tip geven. Neem dit niet te licht op, want als je dit niet goed regelt, dan kun je beter de hulptroepen op speed dial zetten (als ze al durven komen). Zie je dat je kleine een voorkeur ontwikkelt voor een bepaalde knuffel in het bijzonder? Koop er dan zsm nog één bij! Misschien wel twee…

speelgoed knuffelShutterstock – Maria Symchych

Ervaringsdeskundige

Als moeder van twee, kan ik het weten. Bij mijn eerste exemplaar had ik het geluk dat hij steeds periodes een favoriete knuffel had. ‘Geluk’ zeg ik hier, want aan de ene kant wordt er nog af en toe geswitcht van favoriet. Aan de andere kant heb je dus constant alles dubbel… Mijn Otis was ook geregeld bij zijn vader en als ik zijn lievelingsknuffel vergeten was, dan had je de poppen aan het dansen. Vader belt mij in paniek op rond bedtijd, compleet met ontroostbaar kind op de achtergrond. Er zijn Bumba knuffels gebracht (op de meest vreselijke tijdstippen) en zelfs krokodillen verstuurd per post. Mee in de auto, mee naar de opvang, zelfs mee naar playdates, wat betekent dat het risico op kwijtraken steeds groter is. Please, koop er dus vooral één extra!

favoriete knuffel kwijtShutterstock – Tomsickova Tatyana

Favoriete knuffel kwijt

Ook had Otis soms een favoriet die ooit van mij was…. Nooit meer ergens te vinden natuurlijk. Ik naaide er een GPS tracker in. Je kunt lachen, maar het is een serieuze zaak. Bij Sadé heb ik aangestuurd op een klassieker die waarschijnlijk tot haar 30ste verjaardag niet uit het assortiment zal verdwijnen. Een knuffelmerk met ontzettend zachte knuffels van een mooie kwaliteit die, halleluja, lang in het assortiment blijven. Ik heb het over een Happy Horse knuffel, konijn Richie in het crème. Ze heeft er één die ooit van Otis was en uiteraard kocht ik er één bij. Slepend aan het oor gaat deze zachte vriend overal mee naar toe.

En weet je wat mooi is? Mama heeft haar ‘peace of mind’. Ook al raakt ze er vijf kwijt, dan weet ik wat mij te doen staat. 🙂

Inspiratie voor andere leuke knuffels en poppen vindt je op de blog!

Header afbeelding – Shutterstock – Ramona Heim