fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Sinterklaas gekte

Hoe gek ik ook ben op een kinderfeest als Sinterklaas, ik doe niet mee aan de Sinterklaas gekte. Dagelijks het Sinterklaas journaal, iedere dag schoenen zetten en zakken vol kado’s op het heerlijk avondje. Nou, ik sla even over!

Sinterklaas met mate

Otis en ik zijn geen Jehova getuigen en ook geen Sinterklaas-boycotters. Vandaag gaan we gewoon naar de intocht bij ons in het dorp en Otis mag ook heus zijn schoentje wel zetten. Guess what? Daar zit dan ook gewoon een kado in! Alleen geen spelcomputers en brandweerkazernes…

Overdaad

Lang leve Facebook, want daardoor worden mijn ogen letterlijk opengetrokken. Regelmatig komen daar uitpuilende tafels met verjaardag kado’s voorbij en dan nog twee keer hetzelfde tafereel in december. Waarom in godsnaam? Hartstikke leuk en lief bedoelt uiteraard, maar niet iets waar ik op zit te wachten.

Hij wilde niet meer

Otis hield het vorig jaar op Sinterklaasavond na drie kado’s voor gezien. Hij was er klaar mee. Ik had drie dingetjes, maar zo ook zijn vader, opa’s en oma’s. Dan kom je al snel uit op een zak vol met kado’s en dat vond ik echt onnodig en too much. Na vorig jaar is er dus een andere tactiek. Iedereen koopt één kado en dan is het meer dan genoeg. Ik wil mijn zoon uiteraard ook verwennen, maar met aandacht en liefde. Oké, ook met een leuk kado dan, maar niet met een zak vol!

Arm kind

Je kunt denken, ach wat zielig voor Otis. Ik heb nieuws: hij is niet zielig. We gaan gewoon vandaag naar de intocht in ons dorp en hij mag twee keer per week zijn schoentje zetten. Daar komt dan een kleinigheidje in en op Sinterklaasavond krijgt hij 3-4 kado’s en klaar. Dat zijn ook geen achterlijk grote en dure dingen, maar dat moet ieder voor zich weten natuurlijk. Hij hecht er nog niet veel waarde aan en ik wil hem ook niet te materialistisch opvoeden. Gelukkig komt hij niks te kort.

Take 3

Ik ben benieuwd hoe hij de intocht dit jaar zal vinden. Vorig jaar heeft hij geen Sint of Piet gezien en was de stoeprand het allerleukste om steeds vanaf te springen. Hij wordt natuurlijk wat ouder en begrijpt steeds meer, dus even kijken of hij enig idee heeft wat er gebeurt ;-).

Sint voorbereiding

Ik ga alvast de Sinterklaas liedjes oefenen en zijn nieuwe fiets inpakken, die hij morgenochtend in zijn schoen zal vinden! (grapje)