fbpx
Menu
Humor / Mama zijn / Opvoeding

10 x wat mama zegt en wat ze echt bedoelt

Moeders zijn rare wezens. We willen een voorbeeld zijn voor onze kinderen, maar eerlijk gezegd gooien we er ook wel eens een dikke leugen tegenaan hier of daar. Dan heb je nog het onderwerp duidelijkheid. We proberen zo duidelijk mogelijk naar onze kinderen te communiceren, maar als we heel eerlijk tegen onszelf zijn…. Precies!

Zie hier een mooi lijstje van wat mama zegt en wat ze echt bedoelt.

Bij deze bied ik alvast mijn excuses aan, aan mijn zoon Otis, voor het geval dat hij dit ooit leest. Ik bedoelde het niet slecht aapie.

1.Wow, heb je die outfit zelf bij elkaar gezocht? Wat mooi!
Wat ze echt bedoelt: Oh help, ik geloof eerlijk gezegd niet dat ik zo met je over straat wil, maar ik houd mijn kaken stijf op elkaar in het kader van een ‘leuke en vrije opvoeding’. 

2. Echt waar? Wat goed!

Wat ze echt bedoelt: Eerlijk gezegd heb ik geen flauw idee wat je bedoelt met dat peuter gewauwel, maar je bent wel echt heel erg lief.

3. Mama komt eraan schat
Wat ze echt bedoelt: Ik ga door met wat ik doe, totdat je het mij nog een keer vraagt.

4. Vind je dat een goed idee?
Wat ze echt bedoelt: Ik weet niet wat jij aan het doen bent, maar dit is een heel erg slecht idee, wat waarschijnlijk eindigd in pijn, huilen of allebei!

5. Misschien of We zien wel
Wat ze echt bedoelt: No way José!

6. Mag ik even één seconde alleen in de badkamer
Wat ze echt bedoelt: Ik wil NU mijn joker inzetten voor een 5 min. time out met een wijntje!

7. Uh huh
Wat ze echt bedoelt: Sorry, ik zat even niet op te letten en ik verstond geen woord van wat je zei of ik begrijp er niets van.

8. Heb je poep in je oren?
Wat ze echt bedoelt: In godsnaam, ik heb het nu voor de vijfde keer gezegd en ik ben er nu helemaal klaar mee! 

9. Wat knap van jou! Je bent een grote jongen.
Wat ze echt bedoelt: Dit is niet extreem knap, je leeftijdsgenootjes doen dit allemaal al. Een staaltje puur pedagogisch verantwoord zelfvertrouwen kweken.

10. I love you baby
Wat ze echt bedoelt: Jij bent het allerliefste en allermooiste wat er ooit op de aarde heeft rondgelopen en ik zou zonder een seconde te twijfelen mijn leven voor je geven. Je maakt mij het allergelukkigst op de hele wereld. I love you is een understatement!