fbpx
Menu

Wij hebben afgelopen weekend de slaapkamer onder handen genomen met een nieuw verfje. Het is even een projectje waar je je handen vrij moet hebben, maar wel met een mooi resultaat! Ook voor jullie heb ik wat verf inspiratie op een rij gezet

Opfrisbeurt in huis

Soms heb je zo’n gevoel, dat je iets anders wilt in huis. Je kunt natuurlijk wat nieuwe accessoires aanschaffen, zoals wat kussentjes op de bank of een mooie poster aan de muur. Ook kunnen wat toffe grote planten de sfeer anders maken. Wat je ook kunt doen is met verf aan de slag gaan! Je kunt met de wanden aan de slag, maar ook een detail als de trap verven! Iets meer werk als wat nieuwe accessoires, maar wel met een spetterend resultaat!

Verf inspiratie

Een nieuw kleurtje kan een groot verschil maken! Je kunt natuurlijk een hele muur een nieuw kleurtje geven, maar je kunt ook creatiever te werk gaan! Zie hier enkele mooie voorbeelden ter inspiratie!

Verf vlakken in huis

brit

project nursery

interior junkie

Met een paar kleuren en vlakken kun je een onwijs tof effect creëren in de woning. Of dit nu op de kinderkamer is of in de woonkamer, met een klein budget zet je met gemak een eyecatcher neer met een groots effect.

Verf figuren op de muur

designmilk

homedsgn

skonahem

Door alleen een hoek, met stuk plafond als op het voorbeeld, een kleur te geven, wordt het echt een knus hoekje. Ook een grote cirkel half achter de meubels vandaan, kan een verrassend effect geven.  Op de kinderkamer is een echte schildering, zoals deze beer natuurlijk super leuk! Hoe groter de beer, hoe grootser de impact.

Verf de helft

petit and small

the boo and the boy

vt wonen

De helft een kleur geven is ook super speels en dit kun je op verschillende manieren doorvoeren. Op de kinderkamer kan het speels alsof het bergen zijn, waarbij je de boven- én de onderkant een verschillende kleur geeft. In een strakke kamer kun je de verflijn ook strak houden en zelfs de kast mee schilderen voor een tof effect! In het onderste voorbeeld vind ik de rommelige afwerking ook erg leuk en ook hier hebben ze een wandkast deels dezelfde kleur gegeven. Een tof idee!

De trap als eyecatcher

goossens wonen

domino

style n designs

Zelfs een item als de trap kan met een likje verf omgetoverd worden tot een eyecatcher in de woning! Hoe? Nou zo dus! Je kunt de onderkant van de trap verven in een toffe kleur of zelfs een print geven en hier een knus hoekje van maken om even een boekje te lezen. Een kleurverloop in de treden van je trap is een aardige klus, maar ziet er natuurlijk fantastisch uit! Ook in een vrij lichte woning, kun je de trap een andere kleur geven, waardoor hij eruit springt.

Allemaal zijn dit leuke en goed uitvoerbare ideeën, waarbij je alleen wat verf, rollers en kwasten nodig hebt om een groots effect te bereiken! Hebben jullie ook iets bijzonders gedaan met verf in jullie woning? Ik ben erg benieuwd!

Zoek je meer inspiratie voor kinderkamers? Kijk dan even op de blog!