fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Waarom ik niet zonder goed internet kan (een basisbehoefte in mijn Maslov piramide)

Ik had 20 jaar geleden, toen wij voor het eerst inbelverbinding kregen thuis, nooit kunnen bedenken dat goed internet zo belangrijk zou worden voor mij!

Internet back in the days

Wat een verschil in de tijd waarin ik opgroeide! Als midden dertiger hadden wij pas internet (niet schrikken, over de telefoonlijn) vanaf mijn 14e levensjaar denk ik zo. Sorry jongens, er is sinds de tijd dat ik opgroeide zoveel veranderd, dat het inmiddels soms voelt alsof ik uit de steentijd kom. Toen moest je soms wel een minuut wachten totdat je verbinding had! Tegenwoordig kun je dan als internetprovider wel opdoeken geloof ik. Benieuwd hoe snel jouw internet is? Hier kun je met één druk op de knop je internet snelheid testen.

TV kijken via internet

Internet is wel een deel van ons dagelijks leven geworden. Naast het gebruik van de mobiele telefoon, kijken wij thuis bijvoorbeeld alleen nog maar tv via internet. Waar ik vroeger om 17:30 klaar zat voor Sesamstraat, of waar je nog snel om 19:55 ging plassen voordat Goede Tijden, Slechte Tijden begon, kijken wij thuis wanneer het ons uitkomt. Lang leve Netflix! Dat is voor ons de nieuwe manier van tv kijken. Dat betekent echter wel dat we goed internet nodig hebben.

Kijken wat jij wilt en wanneer het jou uitkomt

Mijn lieve Otis is namelijk gewend (ofwel ‘verwend’) om als hij tv kijkt te kunnen kiezen. Als er dus een keer internet storing is, dan begrijpt hij totaal niet dat hij moet ‘kijken wat de pot schaft’ om het maar even cru te zeggen. ‘Mama, ik wil kiezen!’. Ja, leg dat maar eens uit…

Goed internet is een basisbehoefte geworden

Je merkt pas hoevaak je internet eigenlijk gebruikt, op het moment dat je het even niet hebt. Kan ik Otis op de fiets van de opvang halen of gaat het regenen en zal ik met de auto gaan? Daar is mijn vriend Buienradar. Inspiratie voor het avondeten? Lang leve de recepten van Allerhande, want ik kies standaard voor de selectie ‘snel’ (ja, sorry) en dan nog iets van pasta, rijst of net wat voor groente ik nog in huis heb. Verjaardagen vergeet ik praktisch nooit meer dankzij Facebook. Die verjaardagskalender die vroeger op de toiletten hingen zijn allang overbodig. Als ik onderweg ben en moet wachten maak ik het concept van een blog (deze bijvoorbeeld) in mijn notities, om hem vervolgens naar mezelf te mailen. Ik app mijn moeder of ze nog wat nodig heeft van de supermarkt als ik daar ben. Om de tijd te doden en even mijn hersens uit te schakelen bekijk ik de Instastories. Ja, misschien ook wel die van jou! Een leven zonder internet? Ik kan het mij bijna niet meer voorstellen…

Thuis internet

Kortom, het internet thuis moet gewoon goed zijn. Stabiel en snel, want als blogger zit ik nu eenmaal vaak achter de laptop en heb ik vaak minimaal 20 tabs open en 5 verschillende programma’s. Er worden afbeeldingen geüpload en inspiratie opgezocht. Ik typ, surf, shop en verdien mijn geld met dank aan het internet. Als dit niet goed werkt, dan kan ik niet efficiënt werken. Wist je dat je modem het beste vrij kan staan? De mijne stond eerst verstopt achter de tv of een plant en dat bleek een stuk minder goed te werken.

Ik ben overgestapt op internet van KPN. Vanuit het verleden heb ik hier goede ervaringen mee en toen ik een paar jaar geleden voor de goedkoopste aanbieder koos, bleek dit niet de beste kwaliteit te zijn. Ik geef liever een paar € meer uit per maand, want dit scheelt mij veel frustraties. Daarnaast hoef ik ook nooit meer aan Otis uit te leggen  dat hij niet kan kiezen op de gewone TV! Heerlijk toch?

Visuals: Shutterstock