fbpx
Menu
Boeken / Kind zijn

5 leukste boeken met kinderliedjes

Waar wordt er thuis nog meer veel gezongen? Dat is altijd een leuke bezigheid! Ik ging op zoek naar de leukste boeken met kinderliedjes!

Zingen uit volle borst

We zingen wat af hier in huis! Ja, ook ik inclusief mijn poliep ;-). Jullie hebben misschien al gelezen dat ik met mijn Otis bij de logopedie loop, dus het komt nogal eens voor dat meneer uit volle borst zit te zingen en ik denk…..? Ik zoek dan naar woorden die ik herken en probeer ik daar een liedje bij te zoeken. Eerlijk gezegd lukt dat niet altijd. Of dat komt doordat ik mijn eigen kind niet versta of ik de liedjes gewoon niet ken, dat laten we maar even in het midden.

Updaten van mijn kinderliedjes kennis

Aangezien ik helemaal niks kon maken van iets over een klein rood auto-tje en een de dikste billen van de olifant ben ik online op zoek gegaan. Ik vond het toch wel leuk om met meneer mee te zingen of in ieder geval te herkennen welk liedje hij zingt. Ik kwam uit bij een boekje met 25 van de meest gezongen liedjes op de crèche. Leuk! Uiteraard kwam ik nog veel meer leuke liedjesboekjes tegen, dus ik heb een aantal hele leuke voor je op een rij gezet.

5 leuke boeken met kinderliedjes!

1. Bijt ‘ie in je bil – Petra Koeleman – €9,95

In dit leuke en kleine boekje zijn 25 van de meest gezongen crèche liedjes bij elkaar gezet. Erg leuk, want ik blader er met Otis doorheen, begin de tekst op te lezen en de kleine baas begint gelijk te zingen! Hij kent ze stuk voor stuk en ik leer ook wat nieuwe liedjes erbij. Gelukkig zit er ook een cd bij voor de melodie. Top!

2. Waarom? Daarom! Jazz voor kinderen – Mr Luca – €19,95

Iets verfrissends en geen bekende standaard kinderliedjes… Dit prentenboek met bijbehorende cd swingt de pan uit met verrassende teksten die dagenlang in je hoofd blijven hangen. Dan heb ik het niet alleen over de kinderen!

3. Vriendjes voor altijd – Sesamstraat – €9,95

Deze cd is thuis één van de favorieten! We draaien deze vaak in de auto en er wordt luid mee gebrult vanaf de achterbank. Sesamstraat blijft ontzettend leuk en eerlijk gezegd ook voor de ouders. De liedjes zijn geschreven door Henny Vrienten (van Doe Maar, als je ook de status van antiek hebt bereikt, dan weet je misschien wie ik bedoel) en zitten bij mij drie dagen later nog in mijn hoofd. In het boek zijn de teksten uitgeschreven (die uiteraard ook leuk zijn om voor te lezen). Briljant!

4. Op stap met Dirk Scheele – Dirk Scheele – €24,99

Wij zijn een keer bij een theatershow geweest van Dirk Scheele. Het was al schandalig dat ik nog nooit van de man gehoord had, want onder kinderen is dit echt de koning van de muziek! Met zijn show nam hij de kinderen mee op reis en werd er druk gezongen, gedanst en actief meegedaan door de kinderen. Dit boek met cd heeft leuke voorlees verhalen met bijbehorende liedjes. Erg aanstekelijk en de tweede keer zingen de kinderen gelijk mee!

5. Zing mee met opa en oma – Harmen van Straaten – €9,95

Harmen van Straaten maakt veel te gekke kinderboeken en bij deze legt hij de focus op kinderliedjes van vroeger! Daarom zijn ze extra leuk om met opa en oma te zingen, want zij kennen deze liedjes ook nog. Er zit uiteraard ook een cd bij, ingezongen door niemand anders dan Karin Bloemen! Super leuk!

Hebben jullie ook nog favorieten boeken met kinderliedjes? Deel ze gerust, want ik ben erg benieuwd! Tips zijn altijd welkom!