fbpx
Menu
Kind zijn / Spellen

Spelen in de tovertuin met dit nieuwe Woezel en Pip spel!

Laatst gaf ik jullie wat tips voor spelletjes voor de kleintjes. Deze kunnen natuurlijk ook al spelenderwijs leren! Vorige week kreeg ik een mooi pakket thuis (gezien op mijn Instagram  stories?) met onder andere het nieuwste Woezel en Pip spel erin! Misschien is het ook wat voor jullie! Wij spelen het hier meerdere malen per dag.

Woezel en Pip

Woezel en Pip zijn in alle huizen van Nederlandse gezinnen wel ergens te vinden. Of het nu een leuk boekje is, een gezellige cd of een knuffel. Ze zijn echt Nederlandse iconen geworden. Waar generaties opgroeiden met Jip en Janneke doen kinderen dat nu ook met onze vriendjes Woezel en Pip. Een mooie en inspirerende wereld, waar de fantasie van kinderen gestimuleerd wordt en vol met positiviteit!

woezel en pip spel

Woezel en Pip spel: Mens erger je niet

We zijn allemaal opgegroeid met het klassieke spel ‘Mens erger je niet’. Een beter spel waarbij je goed tegen je verlies moet kunnen bestaat er bijna niet! Zonder pardon van het bord geveegd worden, vlak voordat je in je veilige huisje bent? Het kan allemaal en zo heb je ook tijdens het spel totaal geen idee wie er gaat winnen… Nu kunnen ook de kleintjes dit spelen, zonder te hoeven tellen.

Spelen in de Tovertuin

Dit spel speelt zich natuurlijk af in de Tovertuin. In plaats van de bekende gekleurde pionnen hebben we in deze variant natuurlijk Woezel en Pip, maar ook de Buurpoes en Charlie doen mee! In plaats van een dobbelsteen met ogen, is er een dobbelsteen met figuren uit de Tovertuin, waardoor ook kinderen die nog niet kunnen tellen prima mee kunnen spelen! Gooi jij het vogeltje, het molletje, de uil, een zingend tulpje, het zonnetje of de vlinder? Ze zijn allemaal van de partij! In plaats van vier pionnen zijn er in dit spel drie om het wat overzichtelijker te maken. Ook kunnen de spelregels worden aangepast voor het geval de oudere kinderen ermee aan de haal gaan! Het spel is geschikt voor twee tot 4 spelers vanaf gemiddeld vier jaar en ouder.

woezel en pip spel

Hoe vonden wij het?

Zoals ik in het eerste stukje al zei, is dit Otis nieuwe favoriet! Het spel is zelfs mee geweest tijdens een sessie vissen op de pier en hij maakt er met gemak eigen variaties mee! Zo zijn de Buurpoes, Woezel, Pip en Charlie ook al op avontuur geweest met piraten, compleet met zelf getekende schatkaart! Tijdens het voorlezen bij het slapen gaan moesten de vriendjes ook mee, want terwijl ik Otis voorlas over de picknick en Woezel en Pip die verdwaald waren, speelde hij het verhaal na met de poppetjes. Een knaller dus, waar de Nederlandse gezinnen veel plezier aan zullen beleven!

Ook zo’n leuk Woezel en Pip spel in de kast hebben staan? Check dan even Bol.com, want dan heb je hem morgen al in huis, voor slechts €14,99! Heb je ook de nieuwste en super zachte knuffels van het stel al voorbij zien komen? Ze zijn 23 cm hoog en Otis bewaakt ze met zijn leven voor zijn aankomende broertje of zusje. Ook is er nu een leuke lunchset voor naar school verkrijgbaar!

Op de hoogte blijven van al het leuks wat er nog meer van Woezel en Pip verschijnt? Dan kun je deze vrienden natuurlijk ook volgen op Instagram of Facebook!

Meer inspiratie voor leuke spellen? Je vindt ze op de blog!