Top 15 houten speelgoed in 5 categorieën

Top 15 houten speelgoed in 5 categorieën

Het is jullie misschien al opgevallen… Ik ben gek op speelgoed van hout! Het is een mooi materiaal en het gaat lang mee. Ideaal voor jongere broertjes en zusjes of neefjes en nichtjes. Houten speelgoed heb je in verschillende categorieën en ik zocht voor jullie mijn toppers uit bij de webshop Blaboom. Bijna alles ligt qua kosten onder de €20!

1.Rollenspel met houten speelgoed

Deze set huisdiertjes met hun eigen plekjes om te rusten en voerbakjes zijn natuurlijk ontzettend leuk voor kinderen om rollenspellen mee te spelen!

top-15-houten-speelgoed-oh-yeah-baby-9

Hape poppenhuis huisdieren – €14,30

Is papa, oom of opa een handige snuiter? Dan helpt jouw kleine vast een handje en hoe kan dit beter dan met een eigen gereedschapskist!

top-15-houten-speelgoed-oh-yeah-baby-8

Hape gereedschapskist – €16,50

Mijn peuter helpt mij in de ochtend met het ritueel van thee zetten, fruit snijden en een broodje smeren. Nu hij zijn eigen fruit en groenten heeft om te snijden is hij extra trots! Er zijn ook kistjes fruit en groenten verkrjgbaar van het merk Janod!

top-15-houten-speelgoed-oh-yeah-baby-19

Hape keuken vers fruit – €16,50

2. Educatief houten speelgoed

Heerlijk Montessori verantwoord dit geometrische bord! Hiermee kun je kinderen de verschillende vormen, kleuren en groot en klein leren. Dat allemaal in één product!

top-15-houten-speelgoed-oh-yeah-baby-17

Plan Toys geometrisch pin bord – €19,95

Nog zo’n mooie om even in het Montessori thema te blijven, waarbij de kinderen worden uitgedaagd om vormen en kleuren te herkennen. Ook leren ze tellen en worden ze creatief uitgedaagd, doordat de vormen niet zo gemakkelijk te stapelen zijn.

top-15-houten-speelgoed-oh-yeah-baby-6

Hape creatieve sorteerpuzzel – €19,80

3. Houten speelgoed met muziek

Dit is erg leuk voor de kleintjes! Door de ballen door de gaatjes te rammen vallen ze op de xylofoon die geluid maakt. Zo leren ze oorzaak en gevolg. Hiernaast kun je de xylofoon ook loshalen, zodat ze muziek kunnen maken.

top-15-houten-speelgoed-oh-yeah-baby-12

Hape muziek speelset – €33,00

Klein of groot, schudden kunnen ze allemaal! Muziek heeft nu eenmaal een super leuk effect op kinderen, dus laat ze lekker swingen met deze samba-shakers!

top-15-houten-speelgoed-oh-yeah-baby-14

Hape shake it up duo – €12,50

Naast schudden en slaan is blazen natuurlijk ook een belangrijk element in de muziek! Met deze panfluit kunnen ze verschillende tonen maken en maken ze kennis met oorzaak en gevolg.

top-15-houten-speelgoed-oh-yeah-baby-21

Hape regenboog panfluit – €4,99

4. Houten speelgoed wat de motoriek stimuleert

Super leuke rijgdieren in onder andere een paard, leeuw en pauw, waarbij kinderen gekleurde draad met kralen erop door het dier heen kunnen rijgen. Even een precisie werkje, maar dan heb je ook wel wat!

top-15-houten-speelgoed-oh-yeah-baby-13

Hape rijgdier met kralen – €11,00

Mooi vormgegeven en simpele stapel toren, die je kunt bouwen door de grote stukken erop vast te draaien. Laat die kleine handjes maar wapperen!

top-15-houten-speelgoed-oh-yeah-baby-15

Hape twist and turnables – €14,95

Bij dit magnetische doolhof leidt de toverpen de balletjes door de gangen van de trein of de vlinder. Goed voor de motoriek en het ruimtelijk inzicht!

top-15-houten-speelgoed-oh-yeah-baby-4

Hape balletjesdoolhof trein – €11,00

Ooit met stokjes gegeten? Deze grote houten pincet is iets vergelijkbaars voor kinderen. Hiermee kunnen ze de houten bijtjes in hun honingraatje zetten, hun motoriek oefenen en kleuren leren.

top-15-houten-speelgoed-oh-yeah-baby-1

Plan Toys Bijenkorf – €21,95

5. Voertuigen van hout

Te gek vormgegeven vliegtuig, ook in auto variant verkrijgbaar!

top-15-houten-speelgoed-oh-yeah-baby-18

Hape sky flyer – €10,95

Een hele bijzondere chopper van bamboe! Telt ook wel mee als hout toch?

top-15-houten-speelgoed-oh-yeah-baby-2

Hape bamboe chopper – €19,90

Wordt er bij jullie thuis verbouwd of staat je kleine tegen het raam geplakt bij iedere vrachtwagen of kraanwagen die er voorbij rijdt? Dan kan hier mooi alles mee nagespeeld worden!

top-15-houten-speelgoed-oh-yeah-baby-3

Plan Toys constructie voertuigen – €21,95

Hebben jullie lopen kwijlen bij al dat moois? Dan heb ik iets leuks voor jullie… Later deze week mag ik iets uit deze top 15 weggeven, maar wat dat precies is houden we nog even geheim!

Reageer op dit artikel

reacties op dit artikel

Read More