fbpx
Menu
Kind zijn / Spelen & Spullen

Sinterklaas budget tips tot €10

Het vermogen van Sinterklaas groeit nog net niet tot de hemel en met al die zoete kindertjes moet ook hij soms op de kleintjes letten. Oh yeah baby is met de Shop-Piet op pad gegaan om voor jullie de leukste Sint kado’s op een rij te zetten onder de €10,00. Jullie weten ondertussen dat Oh yeah baby houdt van leerzaam en educatief speelgoed, dus verwacht geen brullend plastic. Alles is ook nog online in Nederlandse webshops verkrijgbaar, dus gemakkelijker kan niet!

1. Duo puzzel ‘Wie eet wat?’ – Djeco – €7,95

Leuk én leerzaam! Een puzzel voor de kleintjes, waarbij ze het dier bij het eten moeten zoeken. Wat eet de poes, het aapje of de beer?

2. Houten mobiele telefoon met geluid – Janod – €7,95

Ik heb een kleine techneut in huis. Geen knop is veilig voor de handjes van mijn kleine knoppenmonster. Waar ze ook opzitten, hij klimt, klautert en rust niet voordat hij erop los kan gaan! Ook mijn mobiel en de IPad zijn niet veilig en er wordt druk geswiped (en hier en daar per ongeluk een app verwijderd, oops!). Wat een uitkomst deze speelgoed telefoon! Toch hout en met een mooie vormgeving, maar het belangrijkst zijn natuurlijk de knopjes! ‘Hallo? Ja ja ja…’ kan voortaan met zijn eigen mobiel!

3. De Gruffalo – Julia Donaldson – €8,95 

Nog zo’n persoonlijke favoriet: De Gruffalo! Een klein muisje wat in het bos woont wordt door allerlei dieren uitgenodigd om te komen eten, omdat ze hem allemaal als een lekkere maaltijd zien. De muis lost dit slim op door te vertellen dat hij vandaag bij De Gruffalo gaat eten; een groot monster met grote klauwen en scherpe tanden. Deze bestaat namelijk helemaal niet! Of toch wel…..?

4. Het boek zonder tekeningen – B.J. Novak – €10,00

Lovende verhalen doen de ronde over dit boek en het is alles behalve saai! Er staan misschien geen plaatjes in het boek, maar de papa of mama die dit echt goed voorleest veranderd in de grappigste ouder ter wereld! Gekke woorden, zoals BLORK of zinnen als ‘Ik ben een aap’, vinden de kinderen helemaal fantastisch. Veel goede recensies!

5. Mondharmonica – Janod – €5,95

Mijn Otis vind muziek fantastisch! Of het nu een boekje is met geluiden of muziek, mee dansen met liedjes op televisie of zelf muziek maken, het is allemaal even leuk! Hoe gaaf is zo’n mondharmonica dan?! Zeker weten dat hij hier herrie uit krijgt!

6. Mini games – Djeco – €5,95

Iedere set bestaat uit 30 kaarten met verschillende opdrachten. Ook zit er een potloodje bij, om de opdrachten in te kunnen vullen. Leuke labyrinten, wat ontbreekt hier, zoek de verschillen, punten verbinden, noem maar op. Leuke activiteiten, waarbij ze even lekker rustig kunnen gaan zitten en zich concentreren. Deze spellen zijn vanaf 6 jaar.

7. Houten zoekpuzzel – Goula – €8,95

Een leuke houten puzzel van 16 stukken, waarbij de kinderen de structuur en print moeten matchen bij het plaatje. Puzzels zijn hier altijd een knaller!

8. Familie kwartet – Vilac – €8,95

Kwartet is één van de eerste spellen die je met je kindje kunt spelen en dan is deze versie van Vilac helemaal te gek! Je moet hier namelijk families bij elkaar sparen. Ga je voor de hondjes, de krokodillen of toch de koala beren?

9. Stapelbare wasco krijtjes – Studio Skinky – €8,95

Even creatief bezig zijn is een leuke afwisseling! Hier duurt het niet langer dan 5 minuten, maar daar wordt aan gewerkt ;-). Als we kleuren, dan is het altijd met wasco krijt. Geen stiftvlekken en niet steeds de punt kapot drukken van kleurpotloden is de grootste reden. Deze zijn wel heel erg mooi natuurlijk!

10. Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas – Marjet Huiberts – €3,95

Ik ben gek op Aadje Piraatje! Een kleine stoere held die toch stiekem ook soms dingen spannend vindt. Grappige verhalen op rijm en mooie tekeningen! In dit verhaal is Aadje met de piraten midden op zee als daar plotseling de stoomboot van Sinterklaas langskomt…

sinterklaas-budget-tips-collage