fbpx
Menu
Kind zijn / Spelen & Spullen

Return to sender: knuffels uit Nepal

Hema maakt het voor ons gemakkelijk om ons geld op een goede manier te besteden en dan heb ik het niet over een lekkere pyama of de nieuwste kleuren lippenstift.

Katja Schuurman startte met Return to Sender. Een goed initiatief, waarbij er mooie producten geproduceerd worden in de armste gebieden ter wereld. Duurzaamheid en een eerlijke productie staan hierbij op de eerste plaats, wat betekent dat de mensen die aan deze handgemaakte producten werken een eerlijk loon krijgen en hierdoor voor hun families kunnen zorgen. De winst uit deze collecties wordt geïnvesteerd in de zelfstandigheid en ontwikkeling van deze medewerkers, waardoor de cirkel rond is! Je koopt dus niet alleen een mooi product, maar je helpt er ook echt arme gezinnen mee.

De nieuwste collectie komt uit Nepal en is een behoorlijke beestenboel, bestaande uit 5 verschillende karakters. Sina, Bamsi, Sjan-Dako, Zitufa en Hatti zijn dikke vrienden, met de hand gehaakt door Nepalese moeders. Ieder dier maakt de grote reis voorzien van zijn eigen paspoort met leuke feitjes. Wist je namelijk dat een buffel tot wel 30 liter water kan drinken op een dag? En dat een neushoorn graag een bad neemt in een lekkere modderpoel? Ik ook niet!

Je kunt kiezen uit een olifant, een buffel, een neushoorn, een luipaard en een leeuw, allemaal in mooie zachte kleuren. Ze zijn gemaakt van zachte organic cotton en met natuurlijke verf gekleurd in goede basic naturel tinten. Zo passen ze in ieder interieur of kinderkamer, maar spelen mag ook natuurlijk! Kies je voor de sleutelhanger (€7,00), een knuffel van 25 cm (€15,00) of toch liever de grootste knuffel van 35 cm (€30,00)? Één ding is zeker: dit is een mooie kadotip voor de feestdagen, waarmee je ook nog eens een ander gezin helpt!

Ben jij een echte Hema fan en heb je zo’n mooie knuffel uit deze collectie aangeschaft? Dan kun je kans maken op een Hema cadeaukaart van €25 door een foto van je aankoop te delen op Instagram met de hashtag #HEMAknuffelsuitnepal!

return to sender 1

return to sender 2

return to sender 3

return to sender 4

return to sender 5

Disclaimer: deze blogpost is met liefde gemaakt vanuit een samenwerking met HEMA, wat betekent dat ik hierdoor mijn kind biologisch voedsel kan voorschotelen (wat hij vervolgens toch niet opeet).