fbpx
Menu
Ervaringen & Tips / Mama zijn

Pure me retreats: verwen jezelf!

018-Zwanger Mandy kopieToen er na maanden eindelijk twee streepjes verschenen op de zwangerschapstest, schoten er verschillende gedachten door me heen.. Allereerst was er een enorme blijdschap: Wow! Er groeide een mini-me in me! Daarna kreeg ik toch ook wel een mini-paniekaanvalletje en dwaalde ik af naar gedachten als: ‘Zou ik het wel kunnen, moeder zijn?” en “Wat nou als ik een lelijke, niet doorslapende huilbaby krijg” tot doemscenario’s als: “M’n (leuke) leven is voorbij, we kunnen nooit meer iets leuks doen en veranderen vast in saaie, aan huis gekluisterde burgerlijke mensen!”. Ik hield dit alles voor mezelf want ik vond het nou niet echt gedachten om trots op te zijn. Inmiddels weet ik dat dit hele normale gedachten zijn en dat echt heel veel zwangere vrouwen ze hebben!

De weken vlogen voorbij en ik las alles wat los en vast zat over zwanger zijn, bevallen, kolven, voedings- en slaapschema’s, opvoeden en inenten. Als controlefreak gaf het me toch enigszins het gevoel dat ik me aan het voorbereiden was. Mijn werk als freelancer leverde me best veel stress op en ik racete door m’n zwangerschap heen. Ergens wist ik wel dat ik er niet genoeg van aan het genieten was. Steeds vaker droomde ik weg naar een plek waar ik me even alleen op mij en m’n groeiende buik met (hard) schoppend jongetje erin, kon richten. Ik droomde over een soort Mommy-2-be-Bootcamp maar dan zonder schreeuwende drill-sergeant, maar een plek waar ik verwend zou worden, me zou kunnen voorbereiden op die belangrijke taak en ik gecoacht zou worden op de transformatie van vrouw naar moeder. Ik bedacht er ook nog lekker biologisch eten, massages, zwangerschapsyoga, mooie workshops en een zwangerschaps fotoshoot bij. Toen ik er naar zocht, bleek dit niet te bestaan!

Op deze manier is Pure Me Retreats geboren! Ik besloot dat er voor deze doelgroep speciale retraites moesten komen. Met specialisten die weten waar ze het over hebben, een prachtige locatie met alle luxe vlak bij het strand en mensen die zorgen dat je een geweldige week ervaart waar je nog heel lang plezier van hebt! Wij bieden speciale Mommy-2-be en Mommy&Baby-Retreats aan voor zwangere vrouwen en new-mommy’s (en mensen met liefdesverdriet maar dat is weer een ander verhaal)!

nisje landhuis

De 5 redenen om jezelf nog even te verwennen voordat je kindje geboren wordt:

1. Nu kan het nog! Je hebt nog geen druk schema met voedingen, kolfsessies en poepluiers! Deze kans om uit te slapen, de hele serie Friends achter elkaar te kijken of een boek te lezen komt een lange tijd niet meer voorbij! Straks komen er momenten waarop je je realiseert dat je al 3 dagen niet hebt gedoucht en nee daar had je écht geen tijd voor! Je komt erachter dat een douche van 5 minuten kan voelen als een weekend in een luxe spa! (waarbij je er de donder op kunt zeggen dat als jij frisgewassen je lieve baby oppakt hij/zij direct een sloot zure melk in je nek spuugt..)

2. Je kunt even afstand nemen van je horror-schoonmoeder die, sinds ze weet dat jij als broeikas voor haar kleinkind fungeert, je bedelft onder goed advies over je voeding, tips tegen striae en Kegel-oefeningen (awkward!). Een week geen schoonmoeder doet wonderen voor je hormonen! Het is helemaal aan te raden dit te boeken als je nu al weet dat ze de eerste paar weken bij jullie logeert om je te helpen tijdens je kraambed (lees: je op je zenuwen werken en de baby niet meer willen teruggeven want hij ligt zo lekker bij oma).

3. Je geeft je partner de tijd om de babykamer te schilderen en de vloerbedekking te leggen! Natuurlijk moet jij dan wegblijven uit het huis, zoveel giftige dampen zijn echt heel gevaarlijk voor jullie ongeboren prins of prinses! Het scheelt ook voor je partner veel hormoon-aanvallen omdat hij/zij dat ene stipje op de muur vergeten is (en JA dat is absoluut noodzakelijk! Denk Joyce uit Divorce).

woonkamer landhuis4. Je vriendinnen worden gek van alle klaagzangen over dikke enkels, schoppende babyvoetjes en de paniekaanvallen. Ze vinden je lief maar hopen dat die baby snel geboren is zodat ze snel hun wijntjes-drinkende-GreysAnatomy-analyserende-vriendin terug krijgen. Na een week verwennerij en interessante workshops heb je weer genoeg input voor leuke gesprekken!

5. Je hebt nooit meer zo’n perfect excuus om jezelf te laten verwennen! Je draagt zijn/haar kind, hun kleinkind, hun toekomstige oogappel! Hallo! Dan verdien je het toch ook om jezelf echt even lekker te laten verwennen? Als de kleine spruit er straks is snapt je partner niet dat je tijd voor jezelf nodig hebt want ‘je bent toch lekker heel de dag thuis?’…

facebook-winactie-Mommy2Be

Ik ben Pure Me Retreats gestart omdat ik, toen ik zelf zwanger was, het aanbod in Retreats miste voor zwangere vrouwen en new-mommy’s! Je kunt wel een wellness-week doen of zwangerschapsyoga, maar een week vol verwennerij, yoga, biologisch eten, interessante workshops en coaching toegespitst op zwanger zijn of op een kersverse moeder zijn is er niet! Nu dus wel!

Ik heb op dit moment een supermooie winactie waarbij een plek tijdens onze komende Mommy-2-be-Retreat t.w.v. €1099,- te winnen valt! Hoe je mee kunt doen?

Like de Facebook pagina van Pure Me Retreats, deel de win actie op je eigen Facebook pagina en vertel ons in een reactie onder de originele win actie, wie volgens jou deze Mommy-2-be-Retreat verdient en waarom! Ju kunt nog meedoen tot 1 april!

Ik hoop jullie snel tijdens een Retreat te ontmoeten!

Liefs Mandy