fbpx
Menu
Kind zijn / Poppenhuis - Rollenspellen

Poppenhuis uit je dromen

Poppenhuizen lijken mij te gek voor kinderen om mee te spelen. Dat denk ik dan… Niet dat een poppenhuis specifiek voor meiden is om mee te spelen, maar ik was in ieder geval geen standaard meisje-meisje.

Tomboy

Ik was meer een tomboy. Ik reed op skelters met mijn haren in de klit en moest mij eerst omkleden als ik uit school kwam. Ik lag namelijk altijd en overal op de grond te dweilen, klom in bomen (en viel er weer uit) en was toen ook al niet zo handig, dus ik kwam vaak goor en met kapotte kleding weer binnen. Mijn vriendinnen speelden vooral met My Little Pony’s en Barbie’s, daar vond ik dus echt geen hol aan!

135

Fantasie

Als je dan gaat voor een poppenhuis, dan mag er best wat fantasie bij komen kijken toch? Waarom zou een poppenhuis altijd de vorm van een standaard huis moeten hebben en niet bijvoorbeeld de vorm van een appel of olifant? De fantasie van een kind kent tenslotte ook geen grenzen. Er zijn dus poppenhuizen die hieraan voldoen…

Rock and Pebble

Misschien ken je dit merk al: Rock and Pebble! Dit strakke en speelse merk komt uit de koker van Mr. Printables. Dit is een creatieve website voor kinderen, maar dan niet met suffe knutsels maar met een flinke dosis design! Die design factor komt dus ook terug in hun speelgoedmerk.

Mag gezien worden

Om met hun eigen woorden te spreken: ‘Natuurlijk, zonder giftige stoffen en duurzaam is het doel. Verbeelding, speels en artistiek is onze ziel.’ Hierin wordt de vormgeving niet genoemd, maar dat kan niet missen natuurlijk. Deze pareltjes mogen best gezien worden in de speelhoek lijkt mij zo!

Shoppen

De poppenhuizen en andere bijpassende accessoires worden verkocht via de eigen Rock and Pebble webshop, maar in Nederland zijn ze ook online verkrijgbaar bij Selected by James (€99,00) en in België bij Wolf en Wolkje (€89,95).