fbpx
Menu
Erop uit / Mama zijn

Het paradijs bestaat: Costa Rica met kinderen!

Ooit ging mijn goede vriendin een paar maanden op reis, onder andere naar Costa Rica! Toen ik achteraf de foto’s zag, is het voor altijd in mijn hoofd blijven hangen als een pareltje, het paradijs op aarde! Costa Rica met kinderen, is dat geen tof idee? Ik heb even wat onderzoek gedaan (onder andere bij Sawadee) en ik wordt er super enthousiast van (net zoals jij als je verder leest)!

vakantie rivier costa ricaShutterstock – Marco Lissoni

Bijzondere vakantie

Ik vind het belangrijk om mijn kinderen wat mee te geven tijdens te vakantie. Vakantie is het natuurlijk altijd veel plezier, ontspanning en genieten, maar als ze ook nog eens iets meekrijgen van het land en de natuur, dan is dat mooi meegenomen! Ervaringen die ze nooit meer zullen vergeten (en jij ook niet)!

Costa Rica met kinderen

Een all-inclusive resort in Turkije vinden kinderen vast te gek, maar hoe gaaf is het als je:

  • …ze de regenwouden kunt laten zien, compleet met hangbruggen! Uitzichten om nooit meer te vergeten!
  • …kunt gaan kajakken of een tocht over de rivier de Sarapiqui gaat maken, waar je onder andere kaaimannen, apen en krokodillen in het wild tegen komt? Best spannend toch?
  • …ze in het noorden op een strand van een nationaal park de geboorte van wel honderden schildpadden tegelijk kunt laten ervaren? Wie maakt dat nu mee?
  • …de meest actieve vulkaan ter wereld kunt bezoeken? Enorm indrukwekkend natuurlijk.
  • …samen watervallen kunt gaan bekijken? Een portie natuurkrachten die ze niet overal tegenkomen.
  • …een tocht door de grotten kunt doen, compleet met vleermuizen? Een beetje eng, maar wel te gek!
  • …op bezoek kunt gaan bij een primitieve indianenstam? Prachtig om te zien hoe deze mensen daar nog leven en ontzettend leerzaam en een eyeopener voor de kinderen!

indianen stam costa rica vakantieShutterstock – Estelle R

Magisch Costa Rica

Uiteraard zijn er ook prachtige stranden en gezellige stadjes waar je met de kids kunt chillen en rondbanjeren. Alleen kun je dat op vele plekken, dus hierboven heb ik wat punten voor je neergezet die een rondreis in Costa Rica met kinderen extra bijzonder maken! Mijn kinderen zouden daar blij van worden, maar ik ook! Dat effect heeft een resort in Turkije eerlijk gezegd niet op mij.  Ik zie graag iets meer van de omgeving en dat is bij zo’n locatie geen probleem!

Paradijselijke tips!

Ben jij ook een keer op vakantie geweest met kinderen op een plek waarvan je dacht: dit is het paradijs? Prachtige natuur, bijzondere dieren die nog in het wild leven en leuk met kinderen? Excursies die je nooit meer vergeet? Dieren die je hebt gespot? Ik hoor graag jouw ervaringen en tips! Want zeg nu zelf, het paradijs, daar willen we toch allemaal heen?

Meer vakantie of erop uit tips? Je vindt ze op de blog!

Header visual: Shutterstock – Margus Vilbas

hangbrug costa rica jungle vakantieShutterstock – iacomino frimages