fbpx
Menu

Sommige mensen kunnen lekker vouwen, een vliegtuigje ofzo wat drie meter verder weer neerkomt. De papierofiel die ik deze week ontdekte, maakt in twee minuten een origami dierenkop!

Chloé Fleury
De Franse illustrator achter het prachtige merk Cloé Fleury heeft al met veel grote namen samengewerkt en maakt de mooiste kunstwerken, gewoon van papier. Ze krijgt er een kick van om van platte stukken gekleurd papier, drie-dimensionele objecten te maken. Je ziet dat het haar passie is, want de kleine details en precisie springen er vanaf.

xmas_village_6_700

Origami dierenkoppen vouwen
In haar shop verkoopt ze allerlei bouwpakketten, waarmee je zelf een te gekke origami dierenkop kunt fabriceren! Alles is op maat gesneden en heeft de vouwlijnen al, dus het is gelukkig geen rocketscience (al ziet het resultaat er wel zo uit natuurlijk). Je hebt veel vrijheid in het samenstellen van de kleuren van het koppie zelf en de ondergrond waar ze op komen te hangen. Je kunt je helemaal uitleven en het koppie perfect laten matchen met de kinderkamer. Konijnen, een olifant of toch liever een flamingo of zwaan? Er zijn wel negen verschillende dieren waar je uit kunt kiezen. Chloé Fleury is gek op kleur zoals je ziet en ik moet zeggen dat dit er wel heel erg leuk uitziet! Zelfs als grotendeels zwart-wit liefhebber begint er wat te kriebelen en krijg ik inspiratie om wat zaken te re-stylen.

Details
De koppies zijn verkrijgbaar vanaf $43,50. Yes, ze is Française, maar woont in San Francisco. De origami dierenkop moet dus uit het buitenland komen, maar wie weet zijn ze binnenkort ook wel in een Nederlandse webshop verkrijgbaar. Qua afmetingen zijn ze om een idee te krijgen 21 cm breed en 35 cm hoog bij de flamingo en 21 cm breed en 28 cm hoog bij het konijn. Een mooi formaat om de kinderkamer mee aan te kleden dus!

De dierenkoppies zijn verkrijgbaar in de Chloé Fleury webshop.

origami-dierenkop-collage-chloé-fleury