fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Een ode aan alle moeders

Vandaag is het moederdag, dé dag waarop deze deze bijzondere vrouwen in het zonnetje staan. De vrouwen die alles overhebben voor hun kinderen, zichzelf wegcijferen en pas echt gelukkig zijn als hun kinderen dat ook zijn. Tijd voor een ode aan alle moeders!

Verschillende moeders

Er zijn ontzettend veel verschillende moeders. Zij die jaren hebben lopen tobben totdat ze eindelijk zwanger raakten en degene die onverwachts zwanger werden. De moeders van kindjes die geboren zijn, maar ook de moeders van kindjes die nooit geboren zijn. De vrouwen die op jonge leeftijd moeder werden en de vrouwen die eerst voor hun carrière hebben gekozen. Moeders met zeven kinderen van dezelfde vader en moeders met zeven kinderen van zeven verschillende vaders.

Bewust of onbewust alleenstaande moeders, die ook tegelijkertijd een beetje vader zijn. De moeders die de luxe hebben om thuis te blijven voor de kinderen en de moeders die geen keuze hebben en moeten blijven werken. Vrouwen met gezonde kinderen, zieke kinderen en kinderen die niet meer bij ons zijn. Moeders die zelf worstelen met fysieke of psychische klachten en gezonde vrouwen. Zij die hun kinderen amper zien en zij die hun kinderen 24/7 om zich heen hebben. Stiefmoeders, pleegmoeders en adoptiemoeders. Perfecte oermoeders en moeders die twijfelen aan zichzelf.

ode-aan-alle-moeders-quote
Ondanks de verschillen zijn we allemaal gelijk

Al die verschillende vrouwen hebben allemaal verschillende meningen en voorkeuren qua opvoeding. Wat voor moeder je ook bent, stuk voor stuk willen we allemaal het beste voor onze kinderen. We willen ze gelukkig zien, ze stimuleren om zichzelf te zijn en op te groeien tot een prachtig mens. We cijferen onszelf weg, zonder daar een seconde over na te denken. Hoe verschillend we ook zijn, tegelijkertijd zijn we allemaal gelijk.

Ode aan alle moeders

Ook al twijfel je soms of je het wel goed doet, voor jouw kind ben JIJ de beste moeder die er bestaat en is er geen moeder die liever is dan jij. Je bent er op de momenten dat ze je nodig hebben en je geeft ze al je liefde. Je steunt ze waar dat nodig is en laat ze zichzelf zijn. Geeft ze het vertrouwen om zichzelf optimaal te kunnen ontwikkelen. Een stabiele en veilige basis, waar ze op terug kunnen vallen.

Jij bent hun nummer 1, ongeacht het hokje waar je in past! Iets om nooit te vergeten… GO MAMA’S!!