fbpx
Menu
Kindermeubels / Thuis zijn

Deze nieuwste musthave design meegroeistoel wil je hebben!

Ben je op zoek naar een toffe kinderstoel, die decennia meegaat, een tof ontwerp heeft en van goede kwaliteit is? Dan heb ik hem voor je gevonden: de nieuwste musthave design meegroeistoel die erg in opkomst is, maar nog niet overal in huis staat!

De opvolger van…

We kennen allemaal de bekende houten kinderstoel die bijna in ieder gezin te vinden is. Inderdaad, ik bedoel de tripp-trapp. Dit ontwerp is natuurlijk fantastisch, dus daarom vinden jullie het vast interessant om te horen dat dit ontwerp van dezelfde designer is! Een industrieel meubel ontwerper met een specialisatie voor stoelen. Die weet precies wat er belangrijk is aan de nieuwste musthave meegroeistoel!

Nomi: de musthave design meegroeistoel

Eerder dit jaar liep ik op de negenmaandenbeurs en daar stond hij dan… De Nomi van het merk Evomove, een plaatje van een meegroeistoel! De prachtige vormen, mooie en kwalitatieve materialen én de praktische aspecten maken dit een echte it-stoel en een klassieker in opkomst. Ze hebben de Reddot award al op zak, dus dat beloofd veel moois!

Stabiele basis

Het uitgangspunt van deze stoel is een stabiele basis, waarop kinderen kunnen blijven bewegen. Als ervaringsdeskundige weet ik namelijk dat sommige kinderen (ik noem geen namen) nog nooit van het concept ‘stilzitten’ gehoord hebben. Met deze meegroeistoel is dat geen probleem, door de stabiele voet met wieltjes aan de achterkant. Hierdoor kunnen kinderen zichzelf aanschuiven en afzetten van tafel, zonder dat de stoel gaat kiepen. De handige en verstelbare voetensteun stimuleert niet alleen de voeten, maar als je kleine hierop gaat staan, dan hoef je ook niet op te springen. Dat kan allemaal gewoon, zonder dat de stoel omvalt. Zo zit je zelf ook een stuk rustiger toch?

De meegroeistoel van newborn tot tiener

In de eerste zes maanden kan je baby met deze stoel toch gezellig erbij zitten aan tafel. Met de Nomi Baby zit ligt hij of zij er heerlijk comfortabel bij met voldoende bewegingsruimte. Zelfs terwijl je baby erin ligt, kun je gemakkelijk de stoel verstellen van wat rechter naar een liggende positie. Ideaal als de kleine in slaap valt!

Tussen de zes en negen maanden komt het moment dat je baby rechtop erbij kan zitten. Nu kan de basis Nomi zitting op de stoel gezet worden, in combinatie met de Nomi Mini beugel. Een extra stukje veiligheid, zonder de bewegingsvrijheid te verliezen.

Vanaf een jaar of twee zal je kindje zelf op de stoel willen klimmen. Als je een oogje in het zeil blijft houden, dan kan de Nomi Mini beugel eraf zodat je kindje zelf kan leren om goed op de stoel te klimmen en deze aan tafel te schuiven. Door de ruime verstelmogelijkheden kan je kind deze zelfs gebruiken als bureaustoel in zijn of haar tienerkamer! De stoel kan een gewicht dragen tot 90 kg, dus de meeste ouders mogen hem ook best even inpikken…

Praktisch en handig

Als peuter zal de zitting hoger moeten staan en hoe ouder je kindje wordt zal je de zitting stukje bij beetje omlaag schuiven. Bij de Nomi heb je hier GEEN gereedschap voor nodig! Verstel de zitting door middel van de draaiknop en klaar ben je. De standaard van hout met zijn unieke vorm, zorgt ervoor dat op welke positie de zithoogte en zitdiepte ook staat, de verhouding altijd ergonomisch klopt! Waar je bij andere bekende stoelen vastzit aan de sprongen van de sleuven om de goede houding te bepalen, ben je bij deze stoel in het verstellen veel flexibeler, doordat je de zitting op ieder gewenst punt vast kunt zetten.

Lichtgewicht

Wist je dat deze stoel maar 4,9 kg weegt? Deze til je dus gemakkelijk op met één hand. Wat ik erg praktisch vind is dat je de stoel op tafel kunt laten rusten met de zitting (hier zitten speciale rubbers onder), waardoor je beide handen vrij hebt om eronder schoon te maken.

Customizen

Wat ik ontzettend leuk vind is dat je de stoel naar eigen wens en smaak kunt samenstellen! Voor de houten standaard kun je kiezen uit vier kleuren: white oak, black, oak of walnut. De kunststof onderdelen als de rugleuning, zitting, knoppen, voetensteun en standaard poten zijn ook in kleur aan te passen. Ga je voor clean wit, stoer zwart, gewaagd lime, fris ocean blue, girly pale pink, grey of coffee bruin? Maak de combinatie die jij het mooiste vind en het beste in jullie interieur past!

Deze musthave design meegroeistoel heb je vanaf €199,95, via oogappel.nl vind je alle informatie. En de diverse accessoires, zoals onder andere de Nomi Baby, Nomi Mini en kussentjes zijn ook los te verkrijgen.

Ben je ook zo verkocht als ik? Dan geef ik je een tip: houd deze week de blog goed in de gaten…