fbpx
Menu
Creatief / Kind zijn

Muziek stimuleren bij kinderen

Kinderen en muziek zijn een perfecte combinatie voor plezier en lol. Het is een deel van het dagelijks leven en de opvoeding vind ik. Muziek stimuleren bij kinderen is niet alleen leuk, maar ook erg goed voor de ontwikkeling.

Mijn herinneringen aan muziek

Bij ons thuis werd er vroeger ook naar muziek geluisterd en mijn vader nam voor mij bandjes op met de leukste liedjes van de top 40. In die tijd betekende dat, dat je soms een klein stukje van de presentator hoorde, omdat die heel irritant begon te praten terwijl het nummer nog niet afgelopen was. Remember that? Toen ik zes werd mocht ik een draagbare radio-cassettespeler uitzoeken, hoe te gek was dat wel niet?! Van een wand vol met zwarte apparaten van betrouwbare merken, kwam ik uiteraard thuis met de enige witte met roze en paarse zijkanten van een onbekend Aziatisch merk. Mijn ouders geloofde er niet zo in, maar het briljante ding doet het nog steeds! Toen ik ouder was kon ik eindeloos naar liedjes luisteren, sommige draaide ik wel 40 keer achter elkaar, weken lang. Als ik het intro al hoor van Jermaine Jackson en Pia Zadora’s ‘When the rain begins to fall’, raak ik nog steeds euforisch…

muziek-stimuleen-bij-kinderen-1

Otis en muziek

Wij samen houden ook van muziek en met een twee-jarige kom je dan al snel uit bij Sesamstraat en Dirk Scheele. Gelukkig kan ik beide goed handelen en zingen we lekker mee in de auto. We maken ook soms eigen dansjes erbij, wat hij natuurlijk fantastisch vind. Als mama’s oude Whitney Houston greatest hits cd soms uit het stof komt en ik keihard meezingend odes aan mijn kind breng, dan kijkt hij mij nog wat vreemd aan. Ook daar moet hij maar aan wennen.

Muziek stimuleren

Wellicht weet je dat het stimuleren van muziek bij kinderen enorm goed is voor de ontwikkeling. Dat betekent niet dat je ze per sé op muziekles hoeft te schoppen, maar ze lekker laten spelen met instrumenten is net zo goed en leuk. Het stimuleert de creativiteit, ze leren geduld te hebben, te luisteren en zich te concentreren. Dat is spelenderwijs mooi meegenomen toch?

muziek-stimuleren-bij-kinderen-2

Piano XL

Van Coolgift kreeg ik een mega grote piano toegestuurd! Wat een hysterisch en fantastisch ding is dat! Het is een waterafstotende speelmat in de vorm van een grote piano. Stop er wat penlights in en you’re ready to go! Door met handen en voeten over de toetsen te gaan maak je zelf muziek en hierbij kun je kiezen uit 8 verschillende instrumenten. Uiteraard zit er ook een demo optie in, waarmee je net kunt doen alsof de nieuwe Wibi is opgestaan. Je kunt ook je eigen creatie recorden, stoer toch? Ook aan de ouders is er gedacht, want er zit zelfs een volumeknop op ;-). Mijn kleine aapie zit nog in de speelfase, maar overheen springen en rennen en zo zelf geluid maken is natuurlijk helemaal te gek. Goed voor uren speelplezier en het is ook nog goed voor zijn ontwikkeling. The best of both worlds

Deze piano XL (€54,95) en andere leuke gadgets zijn verkrijgbaar in de webshop van Coolgift.