fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Mijn kind is klein

Om mij heen hoor ik moeders die iedere twee maanden een nieuwe garderobe aan het kopen zijn voor hun kindje. Dat ‘probleem’ heb ik niet. Mijn kind is namelijk klein. Het is geen kabouter ofzo en zijn lengte is zelfs vrij gemiddeld. Licht is hij echter wel…

Mijn kind is klein

Otis is slank, net als ik vroeger. Hierdoor schatten mensen hem soms jonger in. Uiteraard probeer ik naar de positieve kanten te kijken, dus heb ik wat voordelen gevonden aan het hebben van een klein kind!

  1. Kleding gaat langer mee

    Voor mij is het niet nodig om vrij regelmatig een garderobe te vervangen. Niet dat ik niets leuks zou kunnen kopen natuurlijk, maar zijn kleding gaat gewoon wat langer mee, omdat hij niet zo snel groeit. Hij is nu 2,5 jaar oud en past nog prima in korte broekjes maat 74! Gemiddeld is dat geloof ik voor kinderen onder of rond de één jaar oud. Sommige t-shirtjes in maat 80 past hij ook nog en die droeg hij vorig jaar ook al. Deze zomer heeft hij dus een aanvulling gekregen en combineren we het met zijn collectie van vorig jaar.

  2. Schoenen same story

    Op het consultatiebureau werd mij verteld dat als kinderen eenmaal gaan lopen, dat ze dan iedere twee maanden uit hun schoenen groeien. Waar ik al blij hele collecties sneakers in mijn hoofd aan het inslaan was, loopt het bij mijn Otis wat anders. Toen hij één jaar oud was begon hij te lopen op maat 19 en nu we anderhalf jaar verder zijn is hij echt net een week over naar maat 22. Veel vriendjes van dezelfde leeftijd lopen al op maat 25-26, dus het is echt een groot verschil!

  3. Nieuw bed? Mwah…

    Heel toevallig is er inderdaad een nieuw bed besteld, maar qua formaat lijfje had het voorlopig nog niet nodig geweest. De redenen hiervan zijn puur veiligheid, omdat meneer zelf zijn slaapzak uittrekt en uit bed klimt. Balen natuurlijk, want ik wil niet dat er ongelukken gebeuren. Als hij niet zo eigenwijs was geweest, dan had hij nog prima een half jaar in zijn ledikant kunnen liggen. Net als de welbekende Ikea kinderstoel, waarvan gezegd wordt dat kinderen hierin tot twee jaar zonder kussen in kunnen. Mijn kind zit hier al vanaf 6 maanden oud in, nog steeds inclusief het hard opgeblazen kussentje…

Klein maar fijn

Mijn Otis is klein maar fijn en ik weet niet beter. Als hij naast vriendjes van zijn leeftijd staat, dan zie ik duidelijk verschil, maar in de grote mensenwereld heeft ook iedereen een ander postuur toch? Zijn eten en slapen kan een stuk beter, dus ik weet waardoor het komt, maar sommige dingen kun je nu eenmaal niet forceren. Ik maak mij er dus niet echt druk over en hij bespaart mij ongemerkt nog geld ook.