fbpx
Menu
Kind zijn / Puzzels

Leuke en leerzame kinderpuzzels

Puzzelen is voor alle leeftijden leuk! Ik vind het ook een erg leuke activiteit om samen met mijn kind te doen. Ik heb voor jullie wat leuke en leerzame kinderpuzzels op een rij gezet voor verschillende leeftijden!

Puzzelen is leerzaam!

Puzzelen is niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam! De kleine kinderen helpt het met de grove en fijne motoriek, maar het stimuleert ook het geheugen. Ze zijn gefocust aan het waarnemen en leren zaken te ordenen en sorteren. Het visueel inzicht wordt ook gestimuleerd, door de juiste vormen op hun plek te leggen. Je kunt al beginnen vanaf één jaar oud en je kunt het blijven doen tot je honderd bent!

Djeco puzzels

Het merk Djeco heeft ontzettend leuke puzzels, waarvan mijn Otis er ook een aantal in zijn collectie heeft zitten. Vooral de puzzels uit de Primo-lijn waren lang favoriet! Deze zijn geschikt vanaf verschillende leeftijden en hierin zitten een aantal dieren met een divers aantal stukjes. In één doos kunnen ze dus oefenen met verschillende aantallen en het zichzelf zo moeilijk of makkelijk maken als ze zelf willen!

Leerzame kinderpuzzels

Ook de puzzels met doos in de vorm van een dier of voertuig vindt hij ontzettend leuk en vergeet ook niet de extra leerzame puzzels! Vanaf jonge leeftijd speelt Otis al met de Djeco puzzels, waarbij je paren bij elkaar moet zoeken. Bijvoorbeeld moeder-dier met baby-dier of het dier bij zijn eten. Ook hebben ze in plaats van paren, puzzels met trio’s, waarbij je de volgorde van het verhaal bepaalt. Dit stimuleert het logisch denken!

Van 5 tot en met 200 stukjes!

Je begint natuurlijk met kleine puzzels vanaf een jaar of één en als je doorhebt dat ze deze ondersteboven en achterstevoren in elkaar leggen in 20 seconden, dan is het eens tijd om naar een volgende level te gaan! Voor je het weet zit je met een paar jaar op de honderd, of misschien zelfs 200 stukjes! Een mooie bezigheid tijdens een regenachtige dag thuis of op vakantie.

Djeco verkrijgbaarheid

Al deze mooie en leerzame kinderpuzzels van Djeco zijn verkrijgbaar bij de Nederlandse webshop PSikhouvanjou, al vanaf €7,95. Wist je dat je van dit mooie Franse merk ook veel leuke spellen, trekfiguren, muziekinstrumenten en ander leuk speelgoed kunt vinden? Neem gerust een kijkje in de shop!