fbpx
Menu
Kind zijn / Spelen & Spullen

Magnatab: spelenderwijs leren schrijven!

Het merk Kid O heeft super educatieve magneetborden ontwikkeld, waarmee kinderen op een speelse manier letters en cijfers kunnen leren schrijven! Hoe gaaf is dat om het thuis al te oefenen voordat ze hier op school mee beginnen, of om het thuis een extra zetje te geven tijdens het leren op school!

De borden zijn verkrijgbaar in kleine letters, hoofdletters en cijfers, waarbij je met een magneetpen de vormen moet volgen. De symbolen hebben op gerichte plekken gaatjes, waarbij magnetische balletjes naar boven komen als je met de pen eroverheen gaat. Hierdoor wordt de pen dus al lichtjes in de goede richting getrokken, wat de kinderen helpt om de juiste beweging te maken. De magnetische balletjes duw je als je klaar bent weer naar binnen, waardoor je met je vinger dezelfde vorm weer maakt. Het stimuleert de fijne motoriek en het ontwerp is gebaseerd op het montessori onderwijs, waarbij ze door middel van structuur op papier in de vorm van bijvoorbeeld een letter, kinderen met hun vingers de juiste beweging aanleren.

Ik vind het helemaal te gek om op zo’n speelse en educatieve manier kinderen te stimuleren in het leren schrijven en tegelijkertijd hun fijne motoriek te stimuleren. Mijn handen jeuken en willen het liefst alle borden bestellen! Laat ik maar even wachten tot hij oud genoeg is… De borden zijn verkrijgbaar bij Amstelmam! Zie onderaan ook het Youtube filmpje met extra uitleg.

Magnatab a-z kleine letters – €31,95
Magnatab A-Z hoofdletters – €31,95
Magnatab set a-z kleine letters & A-Z hoofdletters – €49,95
Magnatab cijfers – €24,95

Magnatab-collage