fbpx
Menu
Kind zijn / Poppenhuis - Rollenspellen

Design poppenhuis uit je dromen

Rollenspellen zijn super leerzaam en leuk om te doen met kinderen. Hoe kun je dit beter doen, dan met een mooi design poppenhuis!

Voorbeeld functie

Mijn peuter is soms net een papegaai. Hij doet alles na wat ik ook doe (alleen op een later moment, dus niet de irritante variant). Als ik iets zeg dan zit hij soms in een bui dat hij het gelijk nazegt. Goed om zijn logopedie opdrachten te oefenen en ideaal om hem nieuwe woorden te leren. Ik ben mij er van bewust dat ik nu echt de voorbeeld functie moet vervullen en niet zomaar alles kan zeggen.

hape design poppenhuis oh yeah baby

Design poppenhuis

Mijn kleine aapje wil ook overal bij helpen en is super trots op alles wat hij gedaan heeft. Samen thee zetten, samen fruit snijden, alles is even leuk. ‘Otis thee maken!’, ‘Otis fruit snijden!’ roept hij trots naar iedereen die hij tegenkomt.

Dan is zo’n poppenhuis natuurlijk te gek om alles wat er thuis gebeurt zelf na te spelen! Het stimuleert zijn verbeelding en hij kan opgaan in zijn eigen verhaal.

hape design poppenhuis oh yeah baby

Geometrische vormen

Dit strakke design poppenhuis bestaat uit drie onderdelen en vier verschillende ruimtes. Genoeg variatie dus om van alles na te spelen. Een keuken, een badkamer, slaapkamer en woonkamer zijn precies wat je nodig hebt! Door de losse geometrische blokken bouw je steeds opnieuw een andere indeling en zit je niet vast aan een standaard format. Een pluspunt als je het mij vraagt! Bij dit poppenhuis wordt ook meubilair meegeleverd, dus je kleine hoeft niet stad en land af te speuren naar het perfecte interieur.

Pedagogische insteek

Wat natuurlijk leuk is aan een poppenhuis is dat je bepaalde situaties die niet zo goed gaan thuis na kunt spelen samen. Is het douchen een drama? Of neemt je kindje geen hap van zijn of haar avondeten? Speel het eens samen na en kijk hoe er gereageerd wordt. Zo kun je subtiel benadrukken dat bepaalde dingen belangrijk zijn, zonder dat de kindjes zich persoonlijk aangesproken voelen. Wie weet wordt je er zelf ook nog wat wijzer van… Leuk en leerzaam tegelijk!

hape-design-poppenhuis-oh-yeah-baby

Hape houten speelgoed

Hape is een prachtig merk, wat speelgoed van hout maakt met de focus op de ontwikkeling en creativiteit van kinderen. Ze maken alleen speelgoed van duurzame materialen en alles is eco-vriendelijk. Een merk om in de gaten te houden!

Dit te gekke design poppenhuis geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en is verkrijgbaar bij Bol voor €61,95.