fbpx
Menu
Erop uit / Mama zijn / Mom life

Hosselen op de vrijmarkt met een peuter

Hiep hiep hoera voor onze koning! Een paar dagen geleden was het natuurlijk Koningsdag en sinds ik een zoon heb ziet de Koningsdag er compleet anders uit. Van dansen, drankjes en grapjes in de zon naar hosselen met je peuter op de vrijmarkt.

De planning voor Koningsdag

Dit jaar had ik niet echt goed nagedacht over hoe onze Koningsdag eruit zou zien. Opeens was het al zover! Een dag van tevoren hier en daar wat nagevraagd en het werd even koekeloeren op een kleine vrijmarkt in Haarlem waar vrienden ook zouden gaan staan met hun kindjes. Top idee, want ik ben namelijk gek op vrijmarkten! Heerlijk dat struinen tussen rommel op zoek naar kleine pareltjes. Uiteraard met een tas vol met ‘nieuwe’ spullen naar huis voor een appel en een ei. Ik deed dus wat heel Nederland deed: naar de vrijmarkt met een peuter.

Handje vasthouden op de vrijmarkt

We kwamen aan en ik moet zeggen dat ik het wel druk vind met zo’n klein meneertje, dus hij moest wel mijn hand vasthouden. De stukken dat hij ‘los’ mocht lopen moest hij wel in zicht zijn en mocht alleen waar het wat rustiger was. Hij is nét drie en op een onbekende plek. Noem mij een over-protective moeder, maar mijn kind kwijtraken is natuurlijk geen optie.

Vrijmarkt met een peuter

We vonden onze vrienden gelijk, maar Otis wilde natuurlijk rondlopen. Uiteraard doen we dat en mama was klaar om op zoek te gaan naar nieuwe spulletjes. Waar de meeste kinderen (denk ik) alles willen hebben wat los en vast zit, kijkt mijn Otis bijna nergens naar en vragen of hij iets mag hebben komt al helemaal niet voor. Dat vind ik helemaal niet erg, maar ik moest hem echt overtuigen om samen iets te kopen. ‘Kijk Otis, een leuk boekje over dino’s. Zullen we deze samen kopen?’. ‘Nee mama’. Tactiek nummer twee was gewoon kopen wat ik zelf leuk vond voor hem en toen kwam hij een beetje los. Hij liet zijn oog vallen op een grote vloerpuzzel van Rupsje Nooitgenoeg en toen kreeg hij de smaak te pakken.

Het Rupsje is zijn favoriet. Hier heeft hij drie verschillende boekjes van (die ik alle drie iedere avond moet voorlezen), een knuffel en hij kijkt het filmpje ook op Netflix. The Rups is here to stay en nu kan hij dus ook puzzelen!

Springkussen

Ook was er een springkussen van een grote draak. Hier wilde hij natuurlijk wel op, maar dat was nog niet zo gemakkelijk. Er stond ten eerste een rij van drie kwartier want er mocht van de lichtelijk sacherijnige meneer die erbij stond maar twee kinderen tegelijk op. Het was een draak, waarvan de mond open ging, kindjes naar boven moesten klimmen en aan de achterkant er weer uit konden glijden. Erg leuk, maar in deze situatie totaal niet praktisch! Ik zou denken één groot ding waar iedereen tegelijk op kan, maar laat ik mij er verder niet mee bemoeien. Laten we het erop houden dat de gemoedstoestand van de meneer perfect paste bij het luchtkussen zelf…

Het resultaat

Het resultaat was dus een Otis die op het kussen wilde, maar geen geduld had. Na aankomst wilde hij na een klein uurtje alweer naar huis. Blijkbaar is het niet zo’n vrijmarkt fan als zijn moeder. We hadden wel een tas vol gescoord met drie boekjes, een tof Haba spel en niet te vergeten de vloerpuzzel voor het schandalige bedrag van €6,00!  Zonder afdingen! Dat was dus voor ons een kort en krachtige Koningsdag. Tijd voor een oranje gebakje thuis en spelen met de nieuwe spullen!

Benieuwd hoe het vorige jaren was? Lees dan: Koningsdag met Otis.