fbpx
Menu
Mama zijn / Verzorging

Je kind vaccineren ja of nee?

Laat jij je kind vaccineren of niet? Welke keuze je ook maakt, je wilt het beste voor je kindje. Iedereen denkt hier anders over. Ik zie zelf door de bomen het bos niet meer…

Waarom twijfelen aan de gezondheidszorg?

Als ik heel eerlijk ben, heb ik er nooit zo erg over nagedacht nadat Otis geboren was. Misschien stom, maar in het ziekenhuis in Dubai kreeg hij direct na de geboorte al een prik en dan ben je natuurlijk nog in een soort emo-hormonen-trip van je bevalling. Het hoorde erbij, dus ik ging er eigenlijk vanuit dat dit het beste was voor mijn kind. Waarom zou de overheid en de zorg vaccineren anders stimuleren en aanbieden?

Is vaccineren gevaarlijk?

Laatst las ik online een rapport van NaturalNews.com over vaccineren. Hierin werd het onder andere gelinkt aan wiegendood en autisme en werd gezegd dat artsen zelf er niet voor kiezen om hun kinderen te laten inenten. Als je even bleu naar de feiten kijkt: er wordt iets chemisch en onnatuurlijks in je kind gespoten met ziektekiemen, zodat je kind zelf antistoffen gaat aanmaken. Alleen muteren ziektes zo snel, dat je kind vaccineren geen garantie geeft dat het nooit deze specifieke ziekte krijgt. De kans is wel kleiner, maar is er nog steeds. Na het lezen van dit rapport vroeg ik mij af of ik wel de goede keuze had gemaakt, door Otis te laten vaccineren.

Zieke kinderen

Ook kwam er laatst een vreselijk verhaal voorbij op social media, waarin moeder Annie Mae Braiden vertelde over haar dochtertje. Deze kleine frutsel had kinkhoest opgelopen en lag al bijna een maand in het ziekenhuis. Ze had hieraan kunnen overlijden! De artsen van deze kleine baby vertelde de moeder dat ze steeds vaker ouders zagen die ervoor kozen om hun kinderen niet te laten inenten en dat dit risico’s met zich meebrengt voor andere kinderen. Dat kan toch ook de bedoeling niet zijn?

Je kind wel of niet laten inenten?

Daar zie je dus de andere kant van het verhaal, dus wat is wijsheid? Welke keuze maak je en met welke redenen? Je moet altijd naar je eigen gevoel luisteren natuurlijk, maar deze tegenstrijdigheden maken het niet gemakkelijk om een standpunt in te nemen. I’m completely lost! Waar hebben jullie voor gekozen en waarom?