fbpx
Menu
DIY - Knutselen / Thuis zijn

3 x knutselen met herfstbladeren

Veel mensen zijn alleen maar gek op de zon. Ik ben ook gek op de zon, maar ik kan eigenlijk alle seizoenen wel waarderen. De herfst vind ik extra bijzonder met al die mooie kleuren van de bladeren aan de boom. Daarnaast kun je natuurlijk ook ontzettend leuk knutselen met herfstbladeren!

Herfst

Otis en ik waren laatst op pad. We gingen een stuk fietsen en wat brood voeren aan de eendjes. Er lagen ontzettend veel bladeren in het park en we konden het niet laten om er even keihard doorheen te rennen! Bladeren gooien naar elkaar en vervolgens de mooiste uitgezocht om mee naar huis te nemen. Hier moest natuurlijk wat van geknutseld worden, maar wat?

3 x knutselen met herfstbladeren

1. Egel
Er zijn hier twee opties.
1. Knip een grote egel uit stevig karton. Maak je niet druk, hiervoor hoef je geen kunstacademie gestudeerd te hebben. Laat je kleine knutselaar het gezichtje van de egel kleuren of versieren. Vergeet het wiebel oogje niet, dat blijft leuk! Vervolgens kunnen jullie het lijfje volplakken met jullie zelf gevonden mooie herfstbladeren.
2. Je kunt ook een heel blad als lijf gebruiken en dan dit versieren en omtoveren tot egel. Als je er meerdere maakt en op een wit vel plakt, kun je een echte egel toren maken!

knutselen-met-herfstbladeren-egelknutselen-met-herfstbladeren-egels2. Uil
We blijven even in het dieren thema hangen met deze leuke uilen. Knip een cirkel uit een vel karton en dit wordt het lijfje van de uil. De herfstbladeren zijn natuurlijk de vleugels. Gebruik wiebel oogjes of uitgeknipte kleine rondjes als oogjes, een snavel, twee pootjes en klaar is de herfstuil!

image1-1

3. Stempelen
Mijn kind is gek op stempelen. Als we gaan schilderen worden eerst zijn handjes compleet met verf beschilderd om ze vervolgens op een wit vel te kwakken en te gaan stempelen. Dit kan natuurlijk ook met herfstbladeren! Je kunt hiervoor mooie kleuren gebruiken, maar denk ook eens aan goud! Zo gaan we stiekem al een beetje richting een kerst knutsel…

knutselen-met-herfstbladeren-stempelen

Heb je dus nog bladeren liggen die jullie laatst gevonden hebben of ligt je tuin nog vol? Haal de mooiste er dan uit om op een regenachtige dag gezellig binnen te gaan knutselen met herfstbladeren!

Ben je op zoek naar nog meer knutsel inspiratie? Kijk dan even verder op de blog!