fbpx
Menu
Ervaringen & Tips / Mama zijn

Quality time met je partner

Laten we eerlijk zijn. Als aanstaande ouders ben je helemaal in de gloria, maar je hebt geen idee waar je nu eigenlijk aan begint. Het ouderschap biedt namelijk geen garanties. Je weet nooit of je een makkelijk kind krijgt, die je overal mee naar toe kunt nemen zonder drama of dat je met klotsende oksels op een kinderfeestje staat met een moord-en-brand-schreeuwend kind en je het liefst door de grond wilt zakken. De ‘dat-gebeurt-mij-niet’ gedachtes heb ook ik gehad, maar ik weet nu beter.

Dat gebeurt mij niet
Wat ik vaak zeg tegen vrienden of bekenden die aankondigen dat ze voor het eerst zwanger zijn is naast het gebruikelijke ‘Gefeliciteerd’, ook vaak: ‘Neem nog even lekker de tijd voor elkaar’. Niet omdat een baby niet het allermooiste op de wereld is, maar omdat je je op dat moment vaak nog niet realiseert hoe erg je leven op zijn kop zal staan. Nu kun je nog spontaan samen even uit eten, die leuke city trip doen die je in je hoofd hebt of  samen uitgebreid gaan shoppen. Ik zeg niet dat het daarna niet meer kan, maar er bestaat een kans dat het wat lastiger zal zijn. Ook hier dacht ik ‘dat gebeurt mij niet’ en weer weet ik het nu beter.

Quality time
Ook als de kleine er eenmaal is, dan is het juist belangrijk om ook tijd samen met je partner vrij te maken. Ja, jullie zijn nu ouders en jullie hele leven draait opeens om dit kleine wezentje, maar dit brengt ook het risico met zich mee dat alles om de baby draait en niet ook om jullie. Zorg lekker dat je iedere maand een date night hebt, waarbij je opa’s en oma’s inschakelt. Doe samen leuke dingen, ook als je moe bent! Geef jezelf een schop onder je kont, kleed je leuk aan en verzin iets leuks.

Verrassen
Je partner af en toe verrassen is natuurlijk altijd leuk en dat hoeft niet altijd heel erg ingewikkeld te zijn. Als je bijvoorbeeld al een idee hebt voor jullie volgende date, maar je weet nog niet precies wanneer die date zal zijn, dan kun je hem of haar toch verrassen met een leuke cadeaukaart. Denk je bijvoorbeeld aan een nachtje weg, een kaartje voor een concert of toch een theathershow? Of liever een dagje samen relaxen in de sauna, een avondje casino of toch een pretpark? Eindeloze mogelijkheden en zelf een datum prikken. Met die cadeaukaart heb je misschien toch meer een stok achter de deur om gelijk de volgende date te plannen! 😉

Diverse cadeaukaarten zijn online verkrijgbaar én binnen een dag in huis via Cadeaukaart.nl.

Disclaimer: deze blogpost is met liefde gemaakt vanuit een samenwerking met cadeaukaart.nl, wat betekent dat ik hierdoor mijn kind biologisch voedsel kan voorschotelen (wat hij vervolgens toch niet opeet).