fbpx
Menu
Mama zijn / School

Hoe gaat het wennen op de basisschool

Ik ben zo trots op mijn kind! Ik zie hem groeien en hij lijkt van de één op de andere dag veranderd in een nóg grotere jongen! Otis is helemaal klaar voor deze nieuwe fase van de basisschool!

Hoe gaat het wennen op de basisschool?

Meneer heeft nu 5 wen-ochtenden gehad. Dat vond ik wel prettig eigenlijk, want op andere scholen hoorde ik over slechts twee wen-ochtenden. Nu ben ik geen wen-expert ofzo, maar twee ochtenden vind ik toch wel wat karig. Otis heeft een goed beeld van hoe het er op de basisschool aan toegaat en begint langzaam aan de routine te wennen. Ook al blijft hij wel zijn typische Otis trekjes houden..

wennen basisschool

Beginnen doe je in de kring

Tot nu toe werd iedere ochtend gestart in de kring, waarbij ieder kindje ging zitten op het stoeltje met zijn of haar naam erop. Deze week was er een ochtend ietsje anders. Mijn kleine aapie was er gelijk een beetje van slag van. De naamkaartjes lagen verdeeld door de klas. Waar jouw naam lag, daar mocht je gaan spelen. Bouwen met de blokken,  boekjes lezen, spelletjes doen enzovoort. Otis zijn stoeltje stond bij de spelletjes en zo hoorde het niet in zijn optiek. Hij bleef aan mij geplakt zitten en deed heel verlegen. Uiteindelijk kreeg ik het eruit… Zijn stoel moest in de kring en daar moest hij zitten. Zo ging dat iedere dag en vandaag moest dat ook zo. Daar ging ik dan toen het liedje startte… Alle kindjes spelen en Otis alleen op zijn stoeltje in de lege kring. Ach gossie!

Waar is Otis?

Ik had Otis gebrainwasht dat hij gelijk naar de wc moest gaan als hij moest plassen. Hij is prima zindelijk, alleen als er teveel afleiding is, dan kan hij nog weleens te laat zijn. De juf was de eerste ochtenden Otis steeds kwijt. Jawel hoor, hij zat weer op de wc. Ik had zijn drinkbeker al niet helemaal vol gedaan, want hij gaat soms wel 4 keer kort achter elkaar. Goed bezig kind!

wennen basisschool

Otis haat kou

Of het eraan ligt dat hij in Dubai is geboren weet ik niet, maar Otis haat kou. Als hij het koud heeft, dan wil hij naar binnen en gaat hij piepen. Zo ook de tweede wen-ochtend. Ik werd zelfs door de juf gebeld, of ik Otis kon komen halen. Ze moest mama bellen, want hij was zo moe. Vijf minuten later was ik er en ik zag het gelijk. Meneer had het koud. Ik laat hem echt niet rondlopen zonder jas of in een dunne jas ofzo. Compleet met dik donsjack, muts, shawl en handschoenen, eronder een sweater en meneer had het koud. De rest van de middag? Heerlijk thuis zitten spelen, niets aan de hand!

Hij vindt de basisschool fantastisch! Iedere ochtend vraagt hij: ‘Mama, gaan we vandaag naar school toe?’. Ook vraagt hij iedere ochtend of hij die dag gaat gymmen. Dat komt komende week voor het eerst en dat zal hij wel te gek vinden! Ik ben super blij dat hij het zo leuk vind en trots dat hij het zo goed doet!

Meer lezen over de mijn getreuzel in de keuze voor de juiste basisschool? Of wat ons stappenplan is voor de billen afvegen (wat je op school moet kunnen)? Je leest het op de blog!

Visuals: Shutterstock