fbpx
Menu
Boeken / Kind zijn

Jullie tips: 10 kinderboek klassiekers!

Van jullie krijg ik vaak mooie tips. Daar maak ik dan graag weer een nieuw lijstje van, want goede tips die moet je delen, toch? Jullie 10 kinderboek klassiekers staan vandaag op het programma!

10 musthave kinderboeken

Laatst had ik een blog geplaatst met mijn 10 musthave kinderboeken die altijd goed zijn en die iedereen bijna wel in de kast heeft staan. Zo niet, dan zijn dat knallers van tips, die het goed doen als kado.

Jullie tips!

Uiteraard hadden jullie ook nog mooie aanvullingen en hiervan heb ik een lijstje gemaakt. Het was een behoorlijke lijst, dus ik heb hem eerlijk gezegd wel een beetje uitgedund en de boekjes in dit lijstje gezet die vaak genoemd werden.

Jullie 10 kinderboek klassiekers:

Weltrusten kleine beer – Martin Waddell – €8,95

Als kleine beer niet kan slapen, neemt grote beer steeds grotere lichtjes voor hem mee. Zelfs tot en met de maan en de sterren!

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn hoofd gepoept heeft – Werner Holzwarth – €11,90

Op een dag steekt de mol zijn koppie naar buiten en hopla, daar komt een drol op zijn hoofd terecht! Hij gaat alle dieren langs, op zoek naar de dader!

Pas op, dit boek bijt – Nicola O’Byrne – €11,99

Waar dit verhaal begint over een lief eendje wat niet lijkt op zijn broertjes en zusjes, neemt het al snel een verrassende wending. Er zit iets in dit boek wat er niet hoort! Het eet de letters op en het blijkt een grote krokodil te zijn. Hoe krijgen we die nu weer weg?

De krokodil die niet van water hield – Gemma Merino – €13,95

De kleine krokodil wil graag met zijn broertjes en zusjes spelen. Alleen houden zij erg van zwemmen en dat vindt hij helemaal niet leuk! Hij voelt zich alleen en komt erachter dat hij niet is wat hij denkt…

Plons – Martin Waddell – €13,95

Het varken heeft het zo warm dat hij gewoon de vijver in plonst. Alle dieren praten erover, want varkens horen toch niet te zwemmen? Uiteindelijk wordt het één grote plons partij!

Wij gaan op berenjacht – Helen Oxenbury – €13,99

Vier kinderen gaan met hun vader op berenjacht en beleven spannende avonturen! Totdat ze een echte beer tegen komen…

Ik zou wel een kindje lusten – Sylviane Donnio – €14,50

De kleine krokodil lust best bananen, maar zou ook wel eens een kindje lusten. Wat zijn ouders ook proberen om hem over te halen iets anders te eten, het lukt niet. Hij heeft zijn zinnen gezet op een meisje, maar komt van een koude kermis thuis…

De Kleine Walvis – Benji Davies – €13,99

Dit boek is thuis ook favoriet. Boy vindt na een stormachtige avond een aangespoelde walvis op het eiland waar hij woont. Al snel ziet hij hem als zijn vriend, maar hij hoort natuurlijk in de zee en niet in een badkuip…

Mama kwijt – Chris Haughton – €13,99

Een kleine uil kukelt uit het nestje bij mama en weet dan niet meer waar hij is. Een eekhoorn gaat hem helpen om zijn moeder te vinden. Op basis van de omschrijvingen vindt hij allerlei dieren, maar of daar de mama van het uiltje bij zit?

Elmer – David Mc Kee – €17,50

Elmer is de vrolijke gekleurde olifant die allerlei avonturen beleeft met zijn vriendjes. In dit boek staan verschillende verhalen!