fbpx
Menu
Mama zijn / Voor papa

Vaderdag tip: Pig & Hen jewelry

Vaderdag komt er weer aan, dus wie weet zit je al te broeden op een tof en origineel kado. Nieuwe sokken of een lekker geurtje is natuurlijk leuk, maar kom op, dat kan beter! Ik heb een hele stoere vaderdag tip voor jullie!

Authentieke armband

Hoe gaaf zijn deze stoere armbanden?! Handgemaakt in Amsterdam van mooie, pure en robuuste materialen. Echt authentiek en mannelijk (alhoewel ik eerlijk gezegd zelf ook zeker zo’n armband zou dragen). Ik vind ze top en het ideale vaderdag kado. Een sieraad is persoonlijk en dit mooie merk, Pig & Hen, is onverwoestbaar. Het is dus ook een blijvende herinnering aan een mooi moment of een mooie waardering voor de beste papa van de wereld! En zeg nou zelf, die hebben we allemaal, toch? Of het nu gaat om je eigen vader of de vader van je kinderen.

vaderdag-tip-pig&hen1

Pig & Hen

Dit zijn niet zomaar handgemaakte armbanden, hier zit ook nog een mooi verhaal en een stuk Nederlandse historie achter. Eeuwen geleden, rond 1600, was Nederland leidend op het gebied van scheepvaart met de grootste en krachtigste vloot ter wereld. Ze ontdekten nieuwe landen, waren echte handelaren en bevoeren woeste zeeën, uiteraard met alle risico’s die daarbij hoorden. Om zich te beschermen hadden veel zeebonken tattoo’s van een varken en een kip (aha, Pig & Hen 😉 ), een bijgeloof wat ervoor zou zorgen dat ze gevaarlijke situaties zouden overleven. Zo zouden ze altijd land vinden, net als het varken en de kip, die altijd meegingen aan boord in houten kratten. Als het schip zou vergaan, bleven deze dieren drijven en zouden de stromingen ze naar land brengen. Een mooi symbool dus, wat staat voor kracht en bescherming.

Vaderdag tip

De handgemaakte armbanden van originele scheepstouwen zijn in verschillende modellen en kleuren verkrijgbaar. Zoals echte scheepslui, heeft ieder model zijn eigen naam. Denk aan Rum Ron, Fat Fred, Pegleg Pete en Salty Steve. Tussen de €49,95 en €59,95 heb je een origineel kado voor vaderdag én een mooi symbolisch verhaal!

Alle Pig & Hen armbanden zijn verkrijgbaar in de webshop (en kunnen vind ik ook heel erg goed voor stoere vrouwen).

vaderdag-tip-pig&hen2