fbpx
Menu
Houten speelgoed / Kind zijn

Groot vissenspel met mooi design

Om Otis te stimuleren in de juiste uitspraak met woorden die starten met de letter v, heeft zijn vader een prachtig spel gekocht. Een groot vissenspel met een prachtig design van één van mijn favorieten speelgoedmerken!

Met mijn peuter op logopedie

Zoals jullie misschien eerder al hebben gelezen zit ik met mijn peuter op logopedie. Iedere week werken we aan een letter en sommige blijven een aantal weken hangen, afhankelijk van hoe het gaat. Dit spel is ideaal voor de letter vvvvvvvvv van vvvvvvis! Of in Otis zijn variatie: vvvvv….is!

Spelenderwijs leren

Bij logopedie komt al een aantal weken een vissenspel uit de kast, waarbij Otis en de juf eerst een grote puzzel maken van een onderwaterwereld en hier komen vervolgens grote houten vissen op. Dan komen de hengels tevoorschijn en wordt spelenderwijs geprobeerd om Otis het woord ‘vis’ goed te laten zeggen. Dit klinkt overigens makkelijker dan het is, maar dat is weer een ander verhaal…

Groot vissenspel

De kleine baas was laatst natuurlijk jarig en had bij zijn papa een super mooi vissenspel gekregen, wat ik nog niet eerder had gezien. Het was van één van mijn favoriete speelgoedmerken Janod. Janod is een Frans merk en staat bekend om zijn veelal houten speelgoed, wat educatief is en een mooi design heeft.

Dit spel zat in een groot rond blik met een zeemeeuw erop. Het zag er al gelijk super aantrekkelijk uit vond ik, laat staan voor kinderen! In het blik zitten twee houten hengels met onderaan een magneet om vissen mee te vangen. De houten vissen zijn van een groot formaat, allemaal verschillend en hebben prachtige kleuren. Ook is er bijvoorbeeld een krab en octopus van de partij!

De v van vis

Daar gaan we dan Otis! Al hengelend doe ik braaf voor ‘Vvvvvvis! Zullen we vvvvvissen vvvvangen Otis?’. Zijn reactie: ‘Ja mama! Kijk, ik heb hem!’. Oké, we blijven proberen…

Dit prachtige vissenspel is online beperkt verkrijgbaar en hoewel het merk zelf op veel plekken te koop is kon ik dit spel maar op één plek vinden en dat was bij Fonq. Hij kost €29,95 en gaat door het materiaal generaties lang mee en ziet er te gek uit!