fbpx
Menu
Mama zijn / Verzorging

Altijd spullen kwijt

Als moeder zijnde heb ik een bepaalde ‘gave’. Ik weet namelijk bijna altijd waar iets zich bevind in huis. Als iemand iets zoekt, dan heb ik het zien liggen (of verplaatst natuurlijk šŸ˜‰ ). Ik zeg niet voor niets ‘bijna’, want ook ik ben regelmatig spullen kwijt. Zo ben ik laatst opeens zonder oplader van mijn mobiel thuisgekomen en vraag ik mij nog steeds af waar ik die toffe shawl verloren ben.

Spullen kwijt

Die ‘gave’ van mij, dat is natuurlijk eerder een perfectionistische tik, oftewel: alles heeft zijn eigen plaats. Je hebt mensen die constant spullen meeslepen en overal neerleggen. Vind je het gek dat je dan steeds alles kwijt bent? Mijn sleutels hebben hun plek, mijn portemonnaie, mijn make-up en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ondanks dat denk ik ook regelmatig: ‘Waar is nou toch dat vest?’ of ‘Waar heb ik mijn to-do-lijstje gelaten?’.

my-nametags-otis-oh yeah baby 2

Rechtmatige eigenaar

Een handige oplossing is om je spullen te markeren. Als ze dan gevonden worden, dan is het geen raadsel wie de eigenaar is. Helemaal met kinderen is dit natuurlijk ideaal. Op scholen, of in mijn geval de opvang, kom ik weleensĀ een onbekende jas tegen in mijn zoon zijn ‘bakje’ of krijg ik hem mee met de muts van een ander kindje. Gelukkig wonen we in een dorp en zijn we binnen 3 whatsapp berichten erachter wie de eigenaar is van het onbekende voorwerp.

Verstoppen

Otis is de laatste tijd in een fase van ‘poppen’. In algemeen beschaafd Nederlands is dit ‘verstoppen’ en naast zichzelf doet hij dit ook met spullen. We zijn dus regelmatig spullen kwijt. Ja, ook met cruciale musthaves, waar hij zelf niet zonder kan, zoals zijn favoriete knuffel en speentjes. Niet erg handig, dus we hopen dat deze fase snel voorbij trekt. Buiten de deur ‘popt’ hij ook, dus het drijft mij nog weleens tot waanzin!

my-nametags-otis-oh-yeah-baby-4

Markeren die handel!

Het enige wat ik kan bedenken om dit binnenĀ de perken te houden is om alles, maar dan ook alles vol te plakken met labels van My Nametags. Deze labels kun je kant en klaar bestellen met naam en telefoonnummer en je kunt ze ook zelf ontwerpen. Standaard stickers voor op bijvoorbeeld bordjes en schoolspullen (vaatwasser bestendig), die je ook in kleding kunt gebruiken op de waslabels. Wil je de stickers wat opvallender in de kleding en schoenen van je kleine plakken, dan kun je kiezen voor textiele instrijk-labels. Erg handig voor die slofjes op de opvang (‘Kijk, Otis nieuwe!’ ‘Die zijn inderdaad niet van jou!’). Ze blijven hem vragen welke schoenen of welke jas van hem is, maar hij vindt dat totaal niet interessant of hij weet serieus het antwoord niet.

My Nametags

Naast de standaard nametagsĀ kun je bij eigen ontwerpen kiezen uit verschillende achtergronden, tekst, plaatjes en kleuren. Ben je gek op Hello Kitty of de bekende Meneertje, Mevrouwtje serie? Dan heb je geluk, want hiervan zijn er ook labels te bestellen! Vanaf ā‚¬16,95 kun je al tekeer gaan met 56 labels. Dat weegt natuurlijk niet op tegen de kosten van steeds weer nieuwe spullen kopen toch?

Visuals: Zara.com