fbpx
Menu
Decoratie / Feest - Verjaardag / Interieur accessoires / Thuis zijn

Griezelen met kinderen: bijna Halloween!

De grootste lessen uit je leven leer je van je kinderen. Grote lessen, zoals engelen-geduld, onvoorwaardelijke liefde en wat er nu echt belangrijk is in het leven. Ook kleine inzichten sluipen zo stiekem je leven binnen en één van Otis interesses, die op mij is overgeslagen is griezelen! Laat Halloween nu voor de deur staan, dus wij  gaan los!

Bange poeperd

Eigenlijk heb ik nooit echt van griezelen gehouden. Sterker nog, ik ben gewoon een bange poeperd! Horror films durf ik niet te kijken en als het echt moet gebeurt dit veilig vanachter mijn handen. Als ik alleen thuis ben en iets op tv neemt een wending richting geesten, dan zet ik hem af, omdat ik anders echt niet kan slapen. Toen ik vroeger met uitgaan weleens alleen een stukje moest lopen ’s nachts, dan ging ik iemand bellen of deed ik alsof, zodat het leek alsof ik niet alleen was. Griezelen was nooit echt aan mij besteed.

Otis is een monster fan!

Mijn Otis daarentegen kan niet genoeg krijgen van griezelen! Zijn favoriete Netflix programma van dit moment is Super Monsters. Hierin veranderen kindjes als het nacht wordt in een weerwolfje, mini Dracula, Frankenstein en allerlei andere griezeltjes. Hij ligt in bed omringt door monster knuffels en als hij bij mij achterop de fiets zit is het constant: ‘Mama, harder fietsen, de monsters komen eraan!’. Yes en daar ga ik met mijn tong op mijn knieën in de zesde versnelling…

YAY: Halloween komt eraan

Mijn kleine vriend heeft mij eerlijk gezegd nogal aangestoken met zijn monsters… Met Halloween in aantocht én het griezel thema van de kinderboekenweek, kan ik niet wachten om hem te verrassen met een versierd huis! Je hoeft hiervoor echt geen groot budget te hebben, maar je moet wél weten waar je moet zijn… Ik ging naar de Xenos en kwam thuis met ontzettend leuke spullen om het huis om te toveren in Halloween stijl!

Griezelen voor kinderen

We hebben het natuurlijk niet te eng gemaakt, maar met oranje pompoenen, zwarte spinnen en spinrag kom je al een heel eind! Trick or treat is natuurlijk typisch iets Amerikaans, maar het komt aardig in de buurt van het Noord-Hollandse Sint-Maarten. Langs de deuren gaan voor snoepjes, hier met een liedje en in Amerika verkleed en in griezelthema! Wij gingen voor oranje en zwart als themakleuren en natuurlijk mogen ook de lichtjes niet ontbreken! Wat denken jullie, zal Otis verrast zijn?

Thema shopping

De decoratie artikelen in Halloween thema én de grappige griezel snoepjes kocht ik bij Xenos. Leuke honeycombs, toffe slingers, lampionnen en diverse verkleedoutfits (voor jong en oud) zijn verkrijgbaar online en in de winkel. Wist je dat er op Halloween items nu een aanbieding is van twee plus één gratis? Dat wordt shoppen!

Heb jij ook een griezel hoekje in huis? Ik ben erg benieuwd en zie jullie creaties graag!