fbpx
Menu
Boeken / Educatief / Kind zijn

Geluk voor kinderen in een boek!

Gister was het moeder-dochter dag en deze keer was Den Bosch aan de beurt! We hebben veel toffe concept stores gezien en ik één van hen kwam ik een wel heel bijzonder boek tegen… Een prachtig idee wat super mooi is uitgevoerd: Geluk voor kinderen in een boek!

geluk voor kinderen

Moeder-dochter dag

Gister ben ik een dagje op pad geweest. Dit was niet zomaar een dag, maar moeder-dochter dag! Mijn goede vriendin, haar moeder en schoonzusje en mijn moeder en ik proberen regelmatig een dagje erop uit te gaan. De laatste keer was alweer een behoorlijke tijd geleden, dus we hadden we erg veel zin in! Vaak gaan we naar een leuke stad, op zoek naar leuke winkeltjes, kletsen we honderd uit en zitten we heerlijk op terrasjes en hebben we een topdag. Dit pareltje was wel een mooie ontdekking…

geluk voor kinderen

Geluk voor kinderen

Nu mijn zoon vier jaar oud is heb ik andere gesprekken met hem. Hij kletst steeds meer en kan zich steeds beter uiten. Uiteraard heb je ook de opvoedkundige gesprekken, waarbij je hem iets probeert bij te brengen. De nadruk ligt op PROBEERT, want het is misschien herkenbaar dat je iets aardig vaak moet herhalen, voordat het ook echt opgepakt wordt. Ik kwam een boek tegen, waarbij je op een fantastische manier en met diepgang je kind kan introduceren tot wat geluk nu eigenlijk inhoud.

Boek: geluk voor kinderen

Aan de hand van 10 verschillende sleutels voor geluk, die afkomstig zijn uit de positieve psychologie, zijn er 10 verhalen gemaakt, waarin vogels met menselijke trekjes de hoofdrol spelen.. Ja ja, je kunt niet vroeg genoeg beginnen met psychologie toch? Ieder verhaal heeft een ‘sleutel tot geluk’ als onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan:

  1. Jezelf doelen stellen
  2. Het uiten van gevoelens
  3. Jezelf verbinden met anderen

Na het verhaal met de boodschap, staat er aan het einde van ieder verhaal een kader met vragen én een kader met een opdracht. Hierdoor kun je dieper op het onderwerp ingaan en het kind erover laten nadenken. ‘Waarop ben jij trots bij jezelf?’ ‘Hoe zou vogel Saxi zich voelen?’. Te gek om op deze speelse manier je kind iets bij te brengen. Naast dit boek over geluk is er ook een vervolg geschreven met de focus op vriendschappen. Super interessant en ze staan hier op de wishlist!

geluk voor kinderen

Waardevol in ieder huis met kinderen

Het boek is geschreven door Leo Bormans, inspirator en schrijver van de bestseller ‘The World book of Happiness’. Deze is uiteraard voor volwassenen, maar hij is gelukkig ook voor de kindjes aan de slag gegaan, samen met illustrator Sebastiaan van Doninck. De tekeningen zijn prachtig en de verhalen zijn speels en hebben een mooie boodschap. Een mooie manier om kinderen bepaalde normen en waarden bij te brengen. Wist je dat er ook een spel van verkrijgbaar is? Dit spel wordt ook veel op scholen gebruikt!

Meer boeken of opvoeding voor kinderen? Je vindt het op de blog!

geluk voor kinderen