fbpx
Menu
Kind zijn / Puzzels

Puzzel een sprookje!

Vertel je een sprookje of puzzel je deze eerst zelf in elkaar? Puzzel een sprookje bij het verhaal en beleef het tot in de puntjes!

Fan van sprookjes

We zijn allemaal gek op sprookjes. Ik wel in ieder geval! Laatst schreef ik een blog over leuke sprookjesboeken, omdat mij opviel dat ik die niet meer zo vaak voorbij zag komen. Sprookjes blijven toch bijzondere verhalen, vaak met een boodschap of leerzaam moment erin. Sprookjes zijn zeker iets wat ik aan Otis mee wil geven, want deze zijn tijdloos en stimuleren de fantasie. Het Belgische Lilliputiens heeft een mooie combinatie gemaakt van twee bekende sprookjes met puzzels!

Puzzel een sprookje

Ze hebben twee puzzels op de markt gebracht die twee sprookjesverhalen vertellen. De Gelaarsde Kat en Goudlokje en de drie Beren. De puzzel is uiteraard niet standaard vierkant of rechthoekig van vorm, maar volgt een pad; het verhaal dus! Bij de puzzel zit een voorlees kaart voor de ouder om mee te lezen met de puzzel. Zo is je kleintje dus lief met de puzzel bezig en hoort tegelijkertijd het sprookje.

De Gelaarsde Kat puzzel

Uiteraard ken ik het verhaal van De Gelaarsde Kat, maar ik moest weer even goed nadenken hoe deze ook alweer ging. De arme molenaar met drie zonen liet na zijn dood aan zijn jongste zoon de kat na. Waar de zoon eerst erg teleurgesteld was, zou later blijken dat dit één van de beste dingen zou zijn die hem kon overkomen… De kat trok zijn laarzen aan en ging op pad om zijn baasje te helpen. Met een aantal trucs heeft hij de arme zoon van de molenaar doen voorkomen als de rijke Markies van Carrabas, die uiteindelijk met de dochter van de koning trouwde.

Een leuke en frisse draai aan het fenomeen sprookje en puzzel, door ze in de mix te gooien! Vindt je ook niet? De twee puzzels met sprookjes zijn van het merk Lilliputiens en verkrijgbaar voor €14,99 per stuk.