fbpx
Menu
Creatief & Inspiratie / Thuis zijn

Fabels: upcycling van oude kledingstukken

Heb je ook zo’n oud kledingstuk, waar je moeilijk afstand van doet? Of iets wat je herinnert aan een dierbare die er niet meer is of die niet altijd in de buurt is? Gaat opa met pensioen en wil je hem een stoere herinnering geven aan al die mooie jaren? Ga je samenwonen en kan je partner geen afstand doen van zijn (in jouw ogen) foeilelijke bankstel? Vind je het zonde om jullie trouwkleding weg te doen, maar nu doen jullie er toch ook niets meer mee? Dan is dit een mooi concept om hier iets mee te doen, in plaats van het in de kast te laten verstoffen!

Fabels
Je stuurt het oude kledingstuk of stuk stof op en je krijgt het terug als een minimalistische dierenkop. Misschien wel een konijn met lange oren, een stoere neushoorn of een mythische eenhoorn. Het kledingstuk krijgt een tweede leven en krijgt op deze manier een prominente plek op de kinderkamer, de woonkamer of als knuffel. Zo heb je veel meer plezier van je mooie herinnering. Iedere Fabel is dus uniek! Upcycling, oftewel hergebruik, geldt niet alleen voor de stof, maar ook voor de vulling (ooit kussens) en de garens (ooit PET flessen). Een heel mooi en bijzonder initiatief, vind ik zelf!

Lauri studeerde in 2012 af aan de Willem de Koning Academie en is de ontwerpster van Fabels. Haar liefde voor vintage, hergebruik en dieren is de perfecte combinatie van dit concept.

Je kunt bestaande Fabels kopen in de webshop. Hier vind je ook hoe je een eigen Fabel kunt laten maken.

fabels