fbpx
Menu
Mama zijn / Mom life

Een tattoo voor je kind: 8 x inspiratie!

Wie oh wie heeft er een tattoo voor je kind laten zetten? Ik ben erg benieuwd naar jullie creaties en heb zelf ook mooie inspiratie voor je uitgezocht.

Wel of geen tattoo?

Sinds mijn 17e denk ik al regelmatig aan een tattoo. Soms wat meer, dan zakt het weer weg. Dan komt er weer een tijd dat ik mooie voorbeelden tegenkom en bewaar en vervolgens doe ik er niets mee. Nu ben ik 35 jaar en het resultaat is dat ik nog 100% tattoo-vrij ben. Ik kan niet kiezen!

alles over de betekenis van tattoos    tattoo bijbel    tattoo inspiratie

Tattoo smaak

Hoewel ik die grote kletsers prachtig vind is dat niet iets wat ik persoonlijk bij mij vind passen. Mijn voorkeur gaat vooral de laatste jaren uit naar subtiele, grafische figuren. Van die kleine frutsels, waarvan je denkt: ‘Heeft ze dat zelf getekend? Is het een echte?’. Ik kan dus net zo goed met de fineliner in de weer en kijken of dat bevalt ;-).

Tattoo voor je kind

Een kind is natuurlijk één van de mooiste dingen die je mee kunt maken in je leven en veel ouders kiezen ervoor om een tattoo te laten zetten ter ere van hun kind. Ik ben gaan zoeken naar de mooiste voorbeelden en die heb ik hier voor je op een rij gezet.

1. Hand- of voetafdruk tattoo

De tattoo die je hier ziet is van Otis vader en dit is de originele afdruk van Otis handje op echt formaat. Onder het kopieerapparaat en gaan met die banaan. Persoonlijker kan niet!

tattoo voor je kind oh yeah baby kids lifestyle blog

2. Tattoo van de vingerafdruk in de vorm van een hart

Het is even een klusje om een goede vingerafdruk van je kind te maken (hoe kleiner, hoe lastiger uiteraard), maar als je een goede te pakken hebt dan is dit mooie hart natuurlijk te gek! Ook mooi om de liefde tussen de twee ouders te laten vereeuwigen of de twee vingerafdrukken van je kindjes te combineren!

tattoo voor je kind oh yeah baby kids lifestyle blog

3. Naam tattoo

Simpel en naar mijn smaak het mooiste in een handgeschreven font. De maat, lettertype en plek vind ik persoonlijk wel belangrijk bij dit soort tattoo’s en dit kan het verschil zijn tussen ordinair en stijlvol. Linksboven in het klein vind ik te gek!

tattoo voor je kind oh yeah baby kids lifestyle blog


4. Geboortedatum of locatie tattoo

Een mooie manier is ook om de geboortedata van de kinderen te laten vereeuwigen. Dit zijn toch de mooiste dagen uit je leven. Voor gezinnen met geadopteerde kinderen of expats waarbij er kinderen in verschillende landen geboren zijn, zijn de coördinaten een persoonlijke manier met een extra betekenis.

tattoo voor je kind oh yeah baby kids lifestyle blog

5. Symbool of icoon

Je hebt altijd wel een koosnaampje voor je kind, Otis heeft er zelfs meerdere, of deze alleen in een symbool te vangen zijn is een tweede ;-). Een mooie kleine afbeelding wat je aan je kleine doet denken is iets minder letterlijk, maar niet minder mooi. Je kunt ook in boeken kijken naar bepaalde symbolen en de betekenis die je mooi bij je kindje vind passen.

tattoo voor je kind oh yeah baby kids lifestyle blog

6. Initialen tattoo

Bij het gebruiken van initialen of de voorletters van een naam kun je ontzettend veel kanten op. Je kunt ook mooie combinaties hiermee maken van meerdere kinderen of van het hele gezin.

tattoo voor je kind oh yeah baby kids lifestyle blog

7. Sterrenbeeld tattoo

Je kunt voor een letterlijke afbeelding gaan, maar deze grafische keuze van een sterrenstelsel vind ik erg mooi.

tattoo voor je kind oh yeah baby kids lifestyle blog

8. Moedervlek tattoo

Heeft je kind een opvallende moedervlek? Als ouder kun je deze ook exact na laten maken. Unieker kan niet natuurlijk!

tattoo voor je kind oh yeah baby kids lifestyle blog

Hopelijk heb ik jullie wat mooie ideeën laten zien. Ik ben benieuwd of jullie een tattoo hebben ter ere van je kind en hoe deze eruit ziet! Show me!