fbpx
Menu
Creatief / Kind zijn

Met deze duurzame kleivormen sets klei je als een baas

Kleien is natuurlijk super leuk en hoort thuis in ieder gezin met kinderen. Mijn Otis is er gek op dus laatst ging ik op zoek naar duurzame kleivormen sets!

Kleien voor de motoriek en creativiteit

Kleien is niet alleen goed voor de motoriek, maar ook voor de creativiteit! Laat die kleine handjes maar kneden, balletjes draaien en alles weer uit elkaar peuteren. Lekker platte plakken maken en met vormpjes een hele dierentuin bij elkaar maken in alle kleuren die ze hebben! Even tussen jou en mij….het ruikt ook zo lekker!

Autistisch kleigedrag

Ik moet wel toegeven dat ik de eerste vier keer heel autistisch heb geprobeerd om alles op kleur te houden. Mijn Otis heeft die eigenschap van mij gelukkig niet overgenomen, dus nu is alle klei een soort ondefinieerbare kleur geworden. Alles gaat door elkaar heen door het apparaat wat klei-haar maakt (je kent hem vast wel) en dan is het hek van de dam. Mama zat er (zittend op mijn handen weliswaar) glimlachend naast :-).

Kleien is da bomb!

Mijn Otis is dus gek op kleien! Toen er laatst een vriendin langskwam om bij te kletsen hebben we met zijn allen aan tafel gezeten. Mijn vriendin en ik bijkletsen en Otis kleien. Wel 2,5 uur lang! Ik was trots en hij ook op zijn mooie creaties! Af en toe hielp ik hem met het kleien van een vliegtuig, maar hij kan kan over het algemeen steeds beter zelf spelen. Klei is da bomb hier in huis, dus ik ging online op zoek naar wat nieuwe kleivormen sets.

Plan Toys: duurzaam speelgoed

Plan Toys staat bekend om zijn mooie speelgoed, gemaakt van onder andere hout van rubberbomen die geen latex meer produceren. Wel een duurzaam materiaal dus, maar geen extra belasting op het milieu. Ze maken geen gebruik van chemische stoffen in het speelgoed, zodat het veilig is voor onze kinderen. Dat willen ze bij Plan Toys de kinderen ook meegeven: respect en waardering voor wat de natuur je geeft en zelf je eigen bijdrage daaraan leveren.

Duurzame kleivormen sets

Bij Plan Toys zijn ze dus ook aan de haal gegaan met duurzame kleivormen sets. Deze sets zijn gemaakt van prachtig naturel hout in combinatie met Planwood, een soort geperst hout wat ze een kleurtje hebben gegeven. In deze sets zitten deegrolletjes, spatels, rollende figuren ‘snijdertjes’ en toffe vormen, steeds in een bepaald thema. Er is een set voor echte zoetekauwen die gek zijn op taartjes en gebakjes! Voor kleine bouwers is er een set, waarmee je met gemak een complete stad uit de klei stampt. De derde set is voor creatievelingen met bijzondere vormen en figuren. Ontzettend leuk, duurzaam én weer eens wat anders als de standaard vormpjes!

Deze toffe duurzame kleivormen sets zijn verkrijgbaar bij de Nederlandse webshop PSikhouvanjou vanaf €24,95. Veel klei-plezier!