fbpx
Menu
Ervaringen & Tips / Mama zijn

Single moeders zijn niet zielig!

Waarom krijgen single moeders toch al snel het stempel ‘zielig’ opgedrukt? Ik vind mezelf namelijk verre van zielig! We werken keihard en doen het alleen, so what? We zijn badass en zitten niet te wachten op medelijden. Heb je namelijk al eens gedacht aan de voordelen?

1. Slapen

Niets geen getrek aan de dekens, tocht langs je rug, een partner met een lichaamstemperatuur van minstens 50 graden celcius of juist koude kakken in je rug. Heerlijk overdwars liggen en jezelf mummificeren in je dekbed! Niets meer aan doen!

2. Eten

Of je alsjeblieft jouw lekkere gehaktballen wil maken of die speciale ovenschotel, waarbij je 2 uur verder bent voordat je aan tafel zit. Nee joh, lekker eten wat jij wil en waar jij trek in hebt vandaag! Zolang Otis nog geen gerechten uit kan spreken (naast ijs of aardbei, maar dat telt natuurlijk niet) heeft hij ook zeker geen inbreng. Wie betaalt bepaalt!

3. Nooit een zieke man

man fluMannengriep…. Need I say more? Een man met griep is een nog grotere dramaqueen als de kont van Kim K. Het arme schaap moet ook op zijn wenken bedient worden met dekentjes op de bank, kopjes thee, versgeperste sapjes en beschuitjes met kaas. Of je even de afstandbediening aan wil geven, nieuwe zakdoekjes, over zijn rug wil aaien… Zucht! Een man met griep daar heb je een dagtaak aan! Single moeders geen last van dat gejank en je snapt dat ik daar niet rouwig om ben. 🙂

4. Overzicht

Waar liggen mijn sleutels? Is dat overhemd al gewassen? Dit leg ik even hier neer en ruim ik zo op! Voor het overzicht hoef je geen man in huis te hebben, die presteert het toch om van alles kwijt te raken, het eerst aan jou te vragen voordat hij zelf gaat kijken en ‘even ergens iets neer te leggen’ wat daar dan 3 dagen later nog ligt. Bij ons is het simpel: Otis en ik weten waar alles ligt. Op wat spenen na ben ik nooit wat kwijt, ideaal! Een man in huis is meer werk.

5. Excuus

Er is geen standaard partner achter de hand als iemand iets wil afspreken, waardoor afspreken gelijk lastiger wordt. Op het moment dat je de ‘Otis-kaart’ trekt, zal niemand raar op staan te kijken, want je bent altijd afhankelijk van anderen. Als je dus geen zin hebt of onwijs zou moeten haasten, geef je het gebrek aan oppas de schuld en ga je lekker in je chill pak op de bank die leuke serie kijken.

6. Geen teleurstellingen

miscommunicatieMannen letten soms niet op. Als we zeggen dat er niets is, dan is er namelijk ALTIJD iets wat ons dwarszit. Als ze er dan overheen praten (wat we dus eigenlijk zelf veroorzaken) raken we geïrriteerd. Als we ze tussen neus en lippen door iets vertellen waar we stiekem super trots op zijn en je krijgt een reactie waaruit blijkt dat ze óf niet geluisterd hebben óf denken dat het net zo onbelangrijk is als jij het doet voorkomen, dan is het uiteraard ook niet goed. Vrouwen zitten nu eenmaal wat ingewikkelder in elkaar en dat kan nog regelmatig voor teleurstellingen zorgen. Geen man betekent ook geen teleurstellingen. Lekker simpel en overzichtelijk!

7. Credits

Je doet het alleen, je kind opvoeden, je huishouden, hard werken en een poging tot een sociaal leven. Het is inderdaad veel, maar je krijgt hier ook alle credits voor! In dit geval komen deze verpakt als kusjes en knuffeltjes en laat dat nu de beste vorm van waardering zijn die je maar kunt krijgen!

Single moeders maken zelf alle beslissingen en leiden hun eigen leven. Geen gezeur, jouw leven en dus jouw keuze. Ik vind het heerlijk verhelderend eerlijk gezegd!